Olivjė salotos yra populiarios salotos, išrastos XIX a. pabaigoje. Jos autoriumi laikomas Maskvos restorano „Ermitažas” šefas Lucienas Olivjė
. Iš pradžių salotos „Olivjė” buvo išskirtinis patiekalas, kurį sudarė šonkauliukai, vėžių kakleliai, kaparėliai, agurkai, bulvės ir kiti ingredientai. Padažas buvo specialus padažas, kurio pagrindą sudarė majonezas su garstyčiomis ir slaptais prieskoniais
. Laikui bėgant salotų „Olivjė” receptas buvo keičiamas ir supaprastinamas
.
Į jį buvo įtraukta virta dešra, žalieji žirneliai, bulvės, morkos, kiaušiniai ir kiti turimi ingredientai.
Šiandien
salotos
„Olivjė” išlieka vienos mėgstamiausių salotų Rusijoje. Papasakosime, kaip pasigaminti „Olivier” salotų versiją dačai
.Ingredientai: 1:
- ridikėliai – 300 g;
- agurkas – 2 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- virtos dešros – 300 g;
- majonezas;
- druskos – žiupsnelis.
Dacha Olivier paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, išvirkite bulves, kol bus paruoštos. Ridikėlius, agurką, kiaušinius ir nuluptas bulves supjaustykite kubeliais
. Daržoves ir kiaušinius sudėkite į dubenį, tame pačiame dubenyje susmulkinkite žaliąjį svogūną. Dešrą smulkiai supjaustykite ir įmaišykite į salotas
. Apšlakstykite Olivier majonezu, pasūdykite ir išmaišykite.
Gausite lengvą ir gaivią Olivier kaimui
.

Šis vasariškas variantas patiks visiems subtilių šviežių daržovių salotų mėgėjams.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

