Čekijos medaus pyragas „Marlenka”. Švelnus pyragas be plutos iškočiojimo

Čekijos virtuvė garsėja savo desertais, o vienas populiariausių yra „Marlenka” pyragas. Šis išskirtinis desertas – tai harmoningas švelnaus šokoladinio biskvito, sodraus šokoladinio kremo ir lengvos vaisių rūgštelės derinys.

Marlenka tortas – tai ne tik desertas, bet ir tikras meno kūrinys. Jis turi savo istoriją ir gaminimo tradicijas, kurios perduodamos iš kartos į kartą. В

Čekijoje šis tortas ruošiamas šventėms ir iškilmingiems renginiams, kad patiktų svečiams ir artimiesiems.

Pyragų ingredientai:

  • medus – 150 g;
  • cukraus – 300 g;
  • druskos – 1 žiupsnelis;
  • sodos – 1 šaukštelis;
  • sviesto – 250 g;
  • pieno – 150 ml;
  • miltai – 450 g;
  • kiaušiniai – 3 vnt.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 750 ml;
  • kukurūzų krakmolas – 60 g;
  • cukraus – 50 g;
  • vanilinio cukraus – 16 g;
  • kiaušiniai – 2 vnt;
  • virtas sutirštintas pienas – 200 g;
  • sviestas – 250 g.

Pyrago „Marlenka” paruošimas:

Kremui reikia užvirinti 600 ml pieno. Tuo metu kukurūzų krakmolą sumaišyti su cukrumi, supilti 150 ml šalto pieno, įmušti kiaušinius ir išmaišyti.

Kiaušinių masę supilti į verdantį pieną, virti ant vidutinės ugnies, kol sutirštės. Pasirodžius burbuliukams, 30 sekundžių pavirkite kremo pagrindą ir nukelkite nuo ugnies

. Nedelsdami į pagrindą supilkite kondensuotą pieną, išmaišykite ir perkelkite į atskirą indą, kol atvės. Nepamirškite kremo pagrindo uždengti maistine plėvele

. Pyragaičiams į puodą supilkite medų, cukrų, druską ir sodą, išmaišykite ir statykite ant ugnies, kol komponentai ištirps.

Karštą

mišinį

supilkite

į

miltus

, išminkykite

tešlą

.

Į tešlą įmuškite vieną kiaušinį, gerai išmaišykite.

Jei tešla per skysta, galite įberti dar 50-100 g miltų.

Nedidelę dalį tešlos supilkite ant pergamento ir plonu sluoksniu išklokite apskritimo formos paviršių.

200 laipsnių temperatūroje ploną pyragą kepkite 5 minutes. Tą patį padarykite ir su kitais 10-11

pyragaičių. Iškepusius pyragaičius apipjaukite lygiai, naudodami, pavyzdžiui, puodo dangtį. Kremui skirtą sviestą išsukite mikseriu iki baltumo, palaipsniui į jį įmaišykite kremo pagrindą

. Surinkite tortą: ant kiekvieno torto dėkite po 3-4 šaukštus kremo, išlyginkite

.

Чешский медовик "Марленка". Нежнейший торт без раскатки коржей

Sudėkite tortus vieną ant kito, įdarą uždėkite ant biskvito viršaus

. 1 valandą palikite tortą kambario temperatūroje. Tada desertą papuoškite susmulkintomis biskvito atraižomis.

Чешский медовик "Марленка". Нежнейший торт без раскатки коржей

Tradicinis čekų tortas taip pat puošiamas šokolado tinkleliais ir graikiniais riešutais. Tai nėra itin sudėtingas čekiškas medaus pyragas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *