Skaniau už marinuotus agurkus. Salotos, kurias galima ruošti kasdien

Agurkų salotos yra lengvas ir gaivus patiekalas, kuris puikiai tinka prie bet kokių pietų ar vakarienės. Jas lengva paruošti, nereikalauja sudėtingų ingredientų ir yra malonaus skonio

. Agurkuose yra daug vandens, vitaminų ir mineralų, todėl jie yra sveiki. Jie padeda išlaikyti organizmo drėgmę, gerina virškinimą ir padeda stiprinti imuninę sistemą.

Be to, agurkai yra mažai kaloringi, todėl agurkų salotas galima drąsiai įtraukti į figūrą prižiūrinčių žmonių racioną.

Papasakosime, kaip paruošti agurkų salotas

Ingredientai: agurkų agurkai:

  • Agurkai – 500 g;
  • druskos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 1 valgomasis šaukštas;
  • maltų juodųjų pipirų – 1 žiupsnelis;
  • česnako – 3 skiltelės;
  • krapų – 20 g;
  • augalinis aliejus – 2 šaukštai;
  • obuolių sidro acto 5 % – 3 valgomieji šaukštai.

Agurkų salotų paruošimas:

Agurkus supjaustykite nedideliais strypeliais, iš vieno agurko – 8 strypeliais. Sudėkite agurkus į dubenį, pasūdykite, pagardinkite pipirais, pabarstykite cukrumi

. Česnako skilteles sutarkuokite smulkia tarka, pasiųskite į salotas. Susmulkinkite krapus, supilkite juos į salotas. Į salotas supilkite augalinį aliejų ir obuolių actą, išmaišykite.

Palikite salotas šaldytuve po maistine plėvele 1,5-2 val. Į salotas taip pat galite įdėti aštriosios paprikos, taip jos bus aštresnės.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *