Itališki sausainiai su pyrago skoniu. Švelnus pyragas su varškės kremu!

Itališki sausainiai yra vienas populiariausių kepinių Italijoje. Jų būna įvairių formų, skonių ir tekstūrų. Nuo švelnių sausainių iki traškių cantucci – itališki sausainiai gali patenkinti kiekvieną skonį

. Italijoje yra daug iš kartos į kartą perduodamų sausainių receptų. Kiekvienas regionas turi savo unikalius receptus, atspindinčius vietos tradicijas ir ingredientus. Pavyzdžiui, Toskanoje gaminami sausainiai su migdolais, o Neapolyje – sfilata su šokoladu.

Itališki sausainiai ne tik skanūs, bet ir gražūs. Jie dažnai puošiami glajumi, riešutais ar džiovintais vaisiais, taip sukuriant tikrus meno kūrinius.

Tešlos ingredientai:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 40 g;
  • Vanilinis cukrus – 10 g;
  • Druska – žiupsnelis;
  • Augalinis aliejus – 25 ml;
  • Miltai – 150 g.

Kremo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Cukrus – 50 g;
  • Vanilinio cukraus – žiupsnelis.

Itališkų sausainių paruošimas:

Į dubenį įmuškite kiaušinį, įmaišykite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą

. Kremui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą

. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, sudėkite į jas tešlą. Į tešlą sudėkite įdarą ir šiek tiek užspauskite kraštus, kad susiformuotų rožė.

Итальянское печенье со вкусом пирожного. Нежная выпечка с творожным кремом!

Būtina, kad įdaras matytųsi iš tešlos „pumpuro”.

Sausainius uždenkite pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Итальянское печенье со вкусом пирожного. Нежная выпечка с творожным кремом!

Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite gražius sausainius, kurie nenusileidžia pyragams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *