Itališki sausainiai yra vienas populiariausių kepinių Italijoje. Jų būna įvairių formų, skonių ir tekstūrų. Nuo švelnių sausainių iki traškių cantucci – itališki sausainiai gali patenkinti kiekvieną skonį
. Italijoje yra daug iš kartos į kartą perduodamų sausainių receptų. Kiekvienas regionas turi savo unikalius receptus, atspindinčius vietos tradicijas ir ingredientus. Pavyzdžiui, Toskanoje gaminami sausainiai su migdolais, o Neapolyje – sfilata su šokoladu.
Itališki sausainiai ne tik skanūs, bet ir gražūs. Jie dažnai puošiami glajumi, riešutais ar džiovintais vaisiais, taip sukuriant tikrus meno kūrinius.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 40 g;
- Vanilinis cukrus – 10 g;
- Druska – žiupsnelis;
- Augalinis aliejus – 25 ml;
- Miltai – 150 g.
Kremo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: varškė – 250 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Cukrus – 50 g;
- Vanilinio cukraus – žiupsnelis.
Itališkų sausainių paruošimas:
Į dubenį įmuškite kiaušinį, įmaišykite vanilinį ir klasikinį cukrų, druską. Į mišinį supilkite augalinį aliejų, suberkite miltus ir užminkykite minkštą elastingą tešlą
. Kremui varškę sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki vientisos masės. Padalykite tešlą į 6 lygias dalis, kiekvieną iškočiokite į ploną pyragą
. Keksiukų formeles ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais, sudėkite į jas tešlą. Į tešlą sudėkite įdarą ir šiek tiek užspauskite kraštus, kad susiformuotų rožė.

Būtina, kad įdaras matytųsi iš tešlos „pumpuro”.
Sausainius uždenkite pergamentu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes.

Iškepusius sausainius galite apibarstyti cukraus pudra. Gausite gražius sausainius, kurie nenusileidžia pyragams.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

