Marinuoti agurkai yra tradicinis rusų virtuvės patiekalas, kurį galima patiekti kaip atskirą užkandį arba naudoti kaip kitų patiekalų ingredientą
. Marinuoti agurkai pasižymi saldžiarūgščiu skoniu ir aštriu aromatu
.
Juos galima ruošti pagal įvairius receptus: naudojant įvairių rūšių actą (stalo, obuolių, vyno), pridedant garstyčių, krienų ar kitų prieskonių.
Šį patiekalą galima ilgai laikyti neprarandant jo skonio
.
Marinuoti agurkai dažnai naudojami salotose, sriubose ir kituose patiekaluose.
Sudedamosios dalys: 1:
- Agurkai – 4 kg;
- Augalinis aliejus – 200 ml;
- 9 % actas – 200 ml;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – 3 šaukštai;
- sausos garstyčios – 2 valgomieji šaukštai;
- česnakai – 2 valg. šaukštai;
- Česnakas – 10 skiltelių;
- Malti juodieji pipirai – 1 šaukštelis;
- Malti raudonieji pipirai – 1 šaukštelis.
Agurkų užkandžio paruošimas:
Agurkus supjaustykite skersai 7-8 mm storio apskritimais.
Marinatui atskirame giliame dubenyje sumaišykite augalinį aliejų, actą, druską, cukrų, garstyčias, česnakų miltelius, juoduosius ir raudonuosius maltus pipirus. Ne per smulkiai supjaustykite česnako skilteles, suberkite į marinatą ir maišykite 3 min.
Visą marinatą supilkite į puodą su agurkais
.
Agurkų mišinį maišykite kas 30 minučių. Marinuokite agurkus 2 valandas.
Tada virkite agurkus 10-12 minučių, kol jų spalva pasikeis į šiek tiek tamsesnę, tarsi jie jau būtų marinuoti.
Sudėkite agurkus į sterilizuotus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai uždarykite dangteliais
.
Uždenkite stiklainius su agurkais rankšluosčiu ir palikite atvėsti. Gausite puikius marinuotus agurkus bet kokiai šventei.