Skaniausias užkandis: visa paslaptis slypi padaže. Baklažanų salotos

Baklažanų užkandžiai populiarūs daugelyje pasaulio virtuvių. Pavyzdžiui, Babaganoush. Tai Artimųjų Rytų užkandis iš keptų baklažanų, į kurį taip pat dedama tahini (sezamo pastos), citrinos, česnako ir alyvuogių aliejaus. Moussaka – graikiškas troškinys su baklažanais, malta mėsa, pomidorais ir bešamelio padažu

. Imam bayaldi – turkiškas užkandis iš keptų baklažanų, įdarytų pomidorais, svogūnais ir česnakais. Manzani – graikiškas užkandis iš įdarytų baklažanų. Gaminant manzani, baklažanai sūdomi, tada įdaryti daržovių mišiniu ir troškinami.

Paruoškime nesudėtingą, bet skanų baklažanų užkandį.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: baklažanai – 800 g;
  • Svogūnas – 1 vnt;
  • Pomidorų pasta – 2 šaukštai;
  • augalinis aliejus – 2 valg;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Paprikos – 1 šaukštelis;
  • kalendra – 1 šaukštelis;
  • baziliko – ryšulėlis;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • druskos – žiupsnelis.

Baklažanų salotų užkandžio paruošimas:

Nulupkite baklažanus nuo žievelės zebro principu, t. y. dalis žievelės paliekama. Baklažanus supjaustykite stambiais gabalais, pasūdykite ir palikite 10 minučių.

Baklažanus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir tada apkepkite keptuvėje su augaliniu aliejumi. Padažui svogūną smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su pomidorų

pasta

,

įpilkite augalinio aliejaus, cukraus, paprikos, kalendros ir druskos. Bazilikus ir petražoles susmulkinkite ir įmaišykite į padažą

. Palikite baklažanus šiek tiek atvėsti ir tada sumaišykite su padažu. Palikite užkandį šaldytuve 30 minučių.

Самая вкусная закуска: весь секрет в заправке. Салат из баклажанов

Gautas skanus baklažanų užkandis-salotos. Juos galima patiekti su bet kokia mėsa.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *