Adžika – tai aštrus prieskonis, panašus į pastą, plačiai naudojamas abchazų, gruzinų ir rusų virtuvėje. Jis pasižymi ryškiu aštriu skoniu ir aromatu, kuris išgaunamas derinant įvairius prieskonius ir žoleles.
Adžika ruošiama iš raudonųjų arba žaliųjų paprikų, česnakų, druskos ir įvairių prieskonių
.
Priklausomai nuo recepto, į ją galima dėti pomidorų, morkų, obuolių, graikinių riešutų ir kitų ingredientų. Adžika puikiai tinka prie mėsos ir žuvies patiekalų, taip pat gali būti vartojama kaip savarankiškas užkandis.
Papasakosime, kaip pasigaminti adžiką
.
Ingredientai: adzikis, adzikis, adzikis, adzikis, adzikis, adzikis:
- Burokėlis – 500 g;
- saldžioji paprika – 500 g;
- pomidorai – 750 g;
- Česnakai – 2 galvutės;
- Druska – 1 valgomasis šaukštas;
- Cukrus – 2 šaukštai;
- 9 % acto – 2 valgomieji šaukštai;
- Augalinis aliejus – 50 ml.
Adzhika paruošimas:
Burokėlius nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Nulupkite nuo vidurių papriką ir taip pat supjaustykite ne stambiai. Pomidorus supjaustykite mažais griežinėliais
. Visas supjaustytas daržoves ir česnaką pertrinkite per mėsmalę ir sudėkite į puodą. Mišinį pasūdykite, pabarstykite cukrumi ir užvirus virkite 30 min.
Tada įpilkite acto ir augalinio aliejaus, komponentus sumaišykite. Supilstome adžiką į stiklainius ir sandariai uždarome dangteliais. Kai atvėsta, juos galima dėti į šaldytuvą.
Kad verdant įgautų pikantiškesnį skonį, galima 10 minučių įdėti baziliko šakelę. Tai puikus užkandis prie bet kokio patiekalo.