Korėjietiškos paprikos. Skanus užkandis iš paprikų

Korėjietiški pipirai yra aštrus ir pikantiškas patiekalas, labai populiarus korėjiečių virtuvėje. Jis ruošiamas iš saldžiųjų arba varpinių paprikų, pridedant svogūnų, sojų padažo

. Korėjietiškos paprikos pasižymi ryškiu skoniu ir aromatu, taip pat traškia tekstūra. Šį patiekalą galima patiekti kaip savarankišką užkandį arba kaip priedą prie kitų patiekalų.

Daugeliui žmonių pažįstamos korėjietiškos morkos. Tačiau šiame recepte esančios paprikos jums gali būti skanesnės.

Paruoškime kartu korėjietiškas paprikas.

Ingredientai: 1:

  • Paprikos – 3 vnt;
  • Raudonasis svogūnas – 120 g;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • česnako – 1 skiltelė;
  • Druska – 0,5 šaukštelio;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • Citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
  • augalinis aliejus – 2 valg;
  • Sezamo sėklos – 1 valgomasis šaukštas;
  • Sojų padažas – 0,5 valg. š.

Korėjietiškų paprikų paruošimas:

Išvalykite paprikos vidų ir supjaustykite plonais griežinėliais. Paprikas panardinkite į gilų indą ir užpilkite karštu vandeniu 10 minučių.

Tuo metu raudonąjį svogūną supjaustykite plunksnelėmis, susmulkinkite petražoles ir česnako skiltelę. Nusunkite visą vandenį nuo paprikų, sudėkite svogūną, prieskonines žoleles ir česnaką

, supilkite į mišinį citrinos sultis ir pasūdykite. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų su sezamo sėklomis ir supilkite mišinį į paprikas

. Į mišinį įpilkite sojų padažo ir viską gerai išmaišykite. Palikite užkandį 30 minučių šaldytuve.

Перец по-корейски. Улётная закуска из болгарского перца

Tai puikus paprikų užkandis. Šias korėjietiškas paprikas galima patiekti ir vakarienei, ir šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *