Salotos su krabų lazdelėmis ir grybais „Alenka” – skanus ir maistingas patiekalas, galintis tapti bet kurio stalo puošmena. Krabų lazdelių, grybų ir kitų ingredientų derinys sukuria nepakartojamą skonį ir aromatą
. Krabų lazdelės suteikia salotoms švelnumo ir sultingumo, grybai – maistingumo ir pikantiškumo, o šviežios daržovės praturtina salotas vitaminais ir mineralais
.
Majonezo arba grietinės padažas padaro salotas sodresnes ir harmoningesnes.
Kartu paruoškime paprastas šventines salotas „Alyonushka”.
Ingredientai: 1:
- Krabų lazdelės – 250 g;
- grybų – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- agurkai – 2 vnt;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- majonezas – ½ valgomojo šaukšto;
- petražolių – saujelė;
- druskos – pora žiupsnelių.
Salotų „Aliuška” paruošimas:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pievagrybius – plokštelėmis. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, kol suminkštės, sudėkite grybus, įberkite druskos.
Kepkite grybus ir svogūnus, kol taps auksinės spalvos. Virtus kiaušinius sutarkuokite smulkia tarka, krabų lazdeles supjaustykite plonomis juostelėmis
. Lėkštėje sukurkite ploną majonezo tinklelį, ant jo pasiųkite ½ lazdelių. Ant krabų sluoksnio dėkite grybus ir svogūnus, aptepkite juos lašeliu majonezo
. Ant grybų sluoksnio dėkite pjaustytus kiaušinius, aptepkite majonezo tinkleliu. Agurkus supjaustykite plonais apskritimais, dėkite ant kiaušinių sluoksnio, aptepkite majonezu.
Salotų viršų apibarstykite krabų lazdelėmis, pabaigai aptepkite plonu majonezo tinkleliu. Susmulkinkite petražoles ir jomis papuoškite salotas, palikite 15-30 minučių pastovėti.