Baklažanai marinate – populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių. Tai acto, augalinio aliejaus, česnako ir įvairių prieskonių mišinyje marinuoti baklažanų griežinėliai.
Baklažanai marinate gali būti ruošiami įvairiai: su žolelėmis, svogūnais, morkomis ar kitomis daržovėmis. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies.
Pasigaminkime užkandį iš marinuotų baklažanų patys.
Ingredientai: 1:
- Ingredientai: baklažanai – 800 g;
- Saldžioji paprika – 3 vnt;
- česnakas – 5 skiltelės;
- petražolių – ryšulėlis;
- kalendros – ryšulėlis.
Marinato ingredientai:
- Vanduo – 1 litras;
- Cukrus – 3 šaukštai;
- Druska – 2 šaukštai;
- actas 9% – 3 šaukštai;
- Gvazdikėliai – 3 vnt;
- lauro lapai – 3 vnt;
- pipirų grūdelių – 30 vnt;
- Augalinis aliejus – 100 ml;
- Česnakas – 4 skiltelės;
- petražolės – 2 šakelės.
Marinuotų baklažanų paruošimas:
Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską, supilkite augalinį aliejų. Į marinatą suberkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, česnaką ir gvazdikėlius
. Į marinatą sudėkite petražoles, supilkite actą, išmaišykite ir pašildykite. Tuo tarpu baklažanus supjaustykite nedideliais griežinėliais
. Išvalykite paprikų vidų ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Sudėkite baklažanus į verdantį marinatą, uždenkite dangčiu
. Antrą kartą užvirus, šaukštu prispauskite baklažanus prie puodo dugno ir palikite juos 2 minutėms. Tada baklažanus sudėkite į atskirą indą, susmulkinkite kalendras, petražoles ir česnakus
. Panašiai virdami paprikas, į marinatą galite įdėti papildomą česnako skiltelę ir petražolių šakelių. Sudėkite paprikas prie baklažanų, užpilkite mišiniu su marinatu.
Palikite užkandį atvėsti, o tada sudėkite į stiklainius ir 24 valandoms nusiųskite į šaldytuvą.
Gausite puikų baklažanų ir paprikų užkandį. Jis puikiai tinka bet kokiam patiekalui gardinti.