Marinuoti baklažanai su paprikomis. Skanus užkandis: neįmanoma atsispirti

Baklažanai marinate – populiarus patiekalas, kurį galima rasti daugelyje pasaulio virtuvių. Tai acto, augalinio aliejaus, česnako ir įvairių prieskonių mišinyje marinuoti baklažanų griežinėliai.

Baklažanai marinate gali būti ruošiami įvairiai: su žolelėmis, svogūnais, morkomis ar kitomis daržovėmis. Juos galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie mėsos ar žuvies.

Pasigaminkime užkandį iš marinuotų baklažanų patys.

Ingredientai: 1:

  • Ingredientai: baklažanai – 800 g;
  • Saldžioji paprika – 3 vnt;
  • česnakas – 5 skiltelės;
  • petražolių – ryšulėlis;
  • kalendros – ryšulėlis.

Marinato ingredientai:

  • Vanduo – 1 litras;
  • Cukrus – 3 šaukštai;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • actas 9% – 3 šaukštai;
  • Gvazdikėliai – 3 vnt;
  • lauro lapai – 3 vnt;
  • pipirų grūdelių – 30 vnt;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • Česnakas – 4 skiltelės;
  • petražolės – 2 šakelės.

Marinuotų baklažanų paruošimas:

Į puodą supilkite vandenį, suberkite cukrų, druską, supilkite augalinį aliejų. Į marinatą suberkite juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapus, česnaką ir gvazdikėlius

. Į marinatą sudėkite petražoles, supilkite actą, išmaišykite ir pašildykite. Tuo tarpu baklažanus supjaustykite nedideliais griežinėliais

. Išvalykite paprikų vidų ir supjaustykite jas nedideliais gabalėliais. Sudėkite baklažanus į verdantį marinatą, uždenkite dangčiu

. Antrą kartą užvirus, šaukštu prispauskite baklažanus prie puodo dugno ir palikite juos 2 minutėms. Tada baklažanus sudėkite į atskirą indą, susmulkinkite kalendras, petražoles ir česnakus

. Panašiai virdami paprikas, į marinatą galite įdėti papildomą česnako skiltelę ir petražolių šakelių. Sudėkite paprikas prie baklažanų, užpilkite mišiniu su marinatu.

Маринованные баклажаны с перцем. Обалденная закуска: оторваться невозможно

Palikite užkandį atvėsti, o tada sudėkite į stiklainius ir 24 valandoms nusiųskite į šaldytuvą.

Маринованные баклажаны с перцем. Обалденная закуска: оторваться невозможно

Gausite puikų baklažanų ir paprikų užkandį. Jis puikiai tinka bet kokiam patiekalui gardinti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *