Varškės pyragaičiai užima ypatingą vietą daugelio šalių kulinarinėje tradicijoje, nes juose dera paprastumas ir rafinuotumas.
Varškė, kaip pagrindinis ingredientas, ne tik suteikia patiekalams subtilią tekstūrą, bet ir praturtina juos maistinėmis medžiagomis
.
Dėl didelio baltymų, kalcio ir kitų vitaminų kiekio varškės gaminiai yra skanūs ir sveiki.
Modernizuodami tradicinius receptus, šiuolaikiniai virėjai ir toliau eksperimentuoja su varške, jos deda į įvairius patiekalus, todėl varškės kepiniai tampa dar įvairesni.
Papasakosime apie vieną iš sėkmingų varškės kepinių receptų
Tešlos ingredientai:
- Varškė – 250 g;
- sviestas – 100 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 100 g;
- miltai – 380 g;
- druskos – 1/3 šaukštelio;
- sodos – ½ šaukštelio;
- vanilino – žiupsnelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: obuoliai – 400 g;
- cukraus – 2 šaukštai;
- cinamono – žiupsnelis.
Varškės pyrago paruošimas:
Į varškę įmuškite kiaušinius, sudėkite sviestą ir cukrų, gerai išmaišykite. Mišinį pasūdykite, suberkite sodą ir vaniliną, toliau maišykite
. Į mišinį iš karto
supilkite
visus miltus, užminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Kol ruošime įdarą, tešlą palikite po maistine plėvele.
Iš obuolių išimkite šerdį ir supjaustykite juos nedideliais kubeliais
.
Sudėkite obuolius į keptuvę, suberkite cukrų ir karamelizuokite
, į obuolius įberkite cinamono ir uždengę dangčiu troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Tešlą padalijame į 20-30 mažų rutuliukų, kuriuos rankomis iškočiojame į nedidelius storus pyragėlius
. Į kiekvieną pyragėlį dedame įdaro ir užspaudžiame kraštus link centro, taip suformuodami nedidelį konditerinį maišelį su įdaru viduje.
Į lygiąją pusę įkiškite iešmelį ir padarykite nedidelį kryžiaus raštą.
Kepimo skardą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite ant jos kepinius siūle žemyn.
Apšlakstykite bandeles pienu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
Rezultatas – skanios varškės bandelės su obuolių įdaru. Įdarui taip pat galite naudoti kriaušes.