Vyšnių pyrago gaminimas yra ne tik kulinarinis procesas, bet ir tikras menas, kurį kiekvienas įkvėptas virėjas gali papildyti savais akcentais ir naujovėmis. Puikiai patiekiamas tiek karštas, tiek šaltas, o kartu su vaniliniais ledais ar plakta grietinėle tampa tikra gurmaniška švente.
Šis desertas įkūnija šeimos tradicijų džiaugsmą, šilumą ir jaukumą, kiekvieną kąsnį paversdamas saldžiu prisiminimu.
Vyšnių tortas – tai ne tik skanėstas, bet ir emocijų simbolis, galintis suvienyti žmones prie bendro stalo, priverčiantis pamiršti kasdienius rūpesčius ir mėgautis tikru gyvenimo skoniu.
Tešlos ingredientai:
- Kiaušiniai – 3 vnt;
- cukraus – 150 g;
- miltai – 150 g;
- vyšnių kompotas – 50 ml;
- šokolado – 100 g.
Kremo ingredientai:
- grietinėlė 33-35 % – 250 g;
- maskarponės sūrio – 250 g;
- cukraus – 150 g.
Vyšnių pyrago paruošimas:
Išplakite kiaušinius ir cukrų mikseriu iki purumo, į mišinį dalimis suberkite miltus. Švelniai išminkykite tešlą plaktuvu, dirbdami iš viršaus į apačią
. Tešlą sudėkite į kepimo indą, išklotą pergamentu.
Biskvitą kepkite 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.
Kompotą nuo uogų atskirkite sieteliu
.Kremui iš plakite grietinėlę su cukrumi, į grietinėlę suberkite maskarponės sūrį ir gerai išmaišykite.
Biskvito viršų pamirkykite kompote, tada ant jo išdėliokite uogas be sėklų.
Ant uogų sluoksnio užtepkite kremo ir viršų apibarstykite tarkuotu šokoladu.
Tortą palikite šaldytuve 3 valandoms.
Rezultatas – skanus vyšnių naminis tortas.