Salotos „Odesa” – tai patiekalas, kuriame dera paprastas paruošimas ir išskirtinis skonis. Salotų pagrindą sudaro agurkai, kukurūzai, krapai. Jos papildytos aromatiniais prieskoniais, česnaku ir sūriu. Dėl tokio ingredientų derinio salotos būna gaivios, sultingos ir ryškios.
„Odesa” gali būti ir savarankiškas patiekalas, ir priedas prie mėsos ar žuvies. Salotos puikiai tinka vasaros sezonui, kai norisi ko nors lengvo ir gaivaus.
Sudedamosios dalys:
- Agurkai – 2 vnt;
- Sūris – 150 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- krapai – ryšulėlis;
- konservuoti kukurūzai – 100 g;
- grietinė – 3 šaukštai;
- česnakas – 2 skiltelės;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis.
Salotų paruošimas „Odesos” salotos:
Supjaustykite agurkus ir sūrį nedideliais strypeliais, virtus kiaušinius supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite ingredientus salotinėje
. Susmulkinkite krapus, sudėkite į salotas kartu su konservuotais kukurūzais. Padažui česnako skilteles įspauskite į grietinę, įberkite druskos ir juodųjų pipirų, išmaišykite. Užpilkite
salotas grietinės padažu, gerai išmaišykite
.
Rezultatas – paprastos salotos iš biudžetinių produktų. Jos tinka ir užkandžiui, ir šventei. Jei norite, į salotas galite įdėti kitų ingredientų, pavyzdžiui, petražolių.