Salotos yra svarbi maistingos mitybos dalis. Kuo daugiau receptų žinome, tuo dažniau norime pasigaminti skanų skanėstą. Šiame recepte nusprendėme naudoti traškius, sultingus kopūstus ir dviejų rūšių sūrį: pusiau kietą ir lydytą. Patiekalą sudaro vos 4 paprasti produktai, kurių galima rasti artimiausioje parduotuvėje.
Tai greitas sprendimas skaniai užkąsti, jei nesinori nieko iš anksto virti. Išsaugokite, kad neprarastumėte.
Sudedamosios dalys: 1:
- Pekino kopūstai – 150 g;
- puskiečio sūrio – 50 g;
- lydytas sūris – vnt;
- Konservuoti kukurūzai – ½ skardinės;
- krapai, petražolės;
- Majonezas – 1,5 valg;
- Druska, pipirai.
Salotų paruošimas:
Sudedame salotas: peiliu susmulkiname pekino kopūstus. Šį ingredientą taip pat galite pakeisti aisbergo salotomis. Perkelkite supjaustytus į gilų indą
. Smulkiai supjaustykite prieskonines žoleles: krapus ir petražoles. Taip pat galite įdėti žaliųjų svogūnų. Sudėkite juos į dubenį su kopūstais
. Šaldytą lydytą sūrį sutarkuokite stambia tarka. Pusiau kietą sūrį supjaustykite kubeliais. Sudėkite šiuos ingredientus į salotas. Įdėkite pusę didelės skardinės konservuotų kukurūzų. Pagal skonį įberkite pipirų ir druskos
. Apšlakstykite majonezu.

Vietoj jo galite naudoti grietinę arba jogurtą. Kruopščiai išmaišykite ir patiekite. Gero apetito!

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

