Burokėlių salotos – tai patiekalas, gaminamas iš virtų burokėlių ir kitų ingredientų. Burokėliai turi daug sveikatai naudingų medžiagų, juose yra vitaminų, mineralų ir antioksidantų
. Burokėlių salotos gali būti paprastas ir lengvas patiekalas arba sudėtingesnis ir sotesnis, priklausomai nuo recepto ir papildomų ingredientų. Burokėlių salotų sudėtyje gali būti riešutų, sūrio, vaisių, daržovių, prieskoninių žolelių ir įvairių padažų, kurių pagrindą sudaro augalinis aliejus, grietinė ar majonezas.
Salotos gali būti šiltos arba šaltos, saldžios arba sūrios, aštrios arba švelnios
.
Burokėlių salotos tinka vegetariškiems ir gavėnios valgiaraščiams, taip pat gali tapti šventinio stalo puošmena.
Sudedamosios dalys: – Burokėliai:
- Burokėlis – 1 vnt;
- morkos – 2 vnt;
- Sūris – 80 g;
- česnakas – 1 skiltelė;
- petražolių – kelios šakelės;
Naminio majonezo ingredientai:
- Pienas – 100 ml;
- Citrinų sultys – 2 šaukštai;
- Augalinis aliejus – 200 ml;
- Garstyčios – 1 šaukštelis;
- Druska – 1/2 šaukštelio;
- Cukrus – 1 šaukštelis.
Burokėlių salotų paruošimas:
Burokėlius ir morkas išvirkite arba iškepkite, kad būtų paruošti, daržoves nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka viename dubenyje. Panašiai sutarkuokite sūrį ir išdėliokite jį kartu su daržovėmis.
Susmulkinkite petražoles, sudėkite į salotas kartu su česnako skiltele, perbraukite per presą. Majonezui į indą supilkite pieną ir augalinį aliejų, plakite panardinamuoju maišytuvu 20 s.
Į mišinį supilkite citrinos sultis, druską, cukrų ir garstyčias, toliau plakite, kol sutirštės. Į salotas įpilkite porą šaukštų majonezo ir išmaišykite.

Pagal pageidavimą į salotas taip pat galite suberti graikinius riešutus. Pasirodo, tai visai naudingos skanios salotos kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

