Pyragas su džiovintomis slyvomis ir grietine – tai ne tik desertas, bet ir tikras kulinarinis atradimas, pelnytai užimantis vietą ant šventinio stalo ir jaukių šeimos pietų. Šiame patiekale dera švelnus, sodrus grietinės skonis ir saldžios, šiek tiek rūgščios džiovintos slyvos, kurios suteikia pyragui nepakartojamą charakterį ir skonį.
Slyvos, kuriose gausu vitaminų ir mineralinių medžiagų, desertui suteikia ypatingą poskonį.
Torto su džiovintomis slyvomis ir grietine gaminimas yra malonus procesas, leidžiantis eksperimentuoti su tekstūra ir skoniu.
Papasakosime, kaip paruošti gardų
grietinės
tortą su džiovintomis slyvomis
.
Biskvito ingredientai:
- Sudedamosios dalys: grietinė – 200 g;
- Cukrus – 150 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;
- Soda – ½ šaukštelio;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Miltai – 450 g.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: džiovintos slyvos – 500 g;
- grietinė – 600 g;
- Cukrus – 200 g.
Pyrago su grietine ir džiovintomis slyvomis paruošimas:
Sumaišykite kiaušinį su cukrumi ir supilkite ištirpintą sviestą. Į mišinį
supilkite
grietinę, druską ir sodą bei išmaišykite
. Į mišinį dalimis suberkite miltus ir išminkykite minkštą ir elastingą tešlą. Minkykite tešlą, kol ji nelips, tada padalykite ją į 8 lygias dalis
. Kiekvieną tešlos dalį iškočiokite plonu maždaug 20-23 cm skersmens sluoksniu. Supjaustykite džiovintas slyvas, sudėkite jas ant kiekvieno sluoksnio ir susukite į ritinį.
Suktinukus su džiovintomis slyvomis sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos.
Suktinukus kepkite 25-30 min. 180 laipsnių temperatūroje
. Tada kiekvieną suktinuką padalykite į nedidelius iki 4 cm ilgio gabalėlius.
Įdarui grietinę išplakite su cukrumi, palikdami grietinėlę skystą.
Kiekvieną ritinėlį
pamirkykite grietinės
mišinyje ir stovinčius sudėkite į tešlos žiedą.
Ant pyrago viršaus supilkite likusią grietinėlę ir įdėkite į šaldytuvą 7-8 valandoms.
Kai sukietės, formą galite išimti iš torto ir pabarstyti kakavos milteliais.
Gausite gardų ir neįprastą tortą su džiovintomis slyvomis ir grietine.