„Angelų šventės” tortas – išskirtinis desertas, pasižymintis lengvumu ir lengvumu. Jis pasižymi švelnia tekstūra ir subtiliu skoniu, todėl puikiai užbaigia bet kokį šventinį stalą.
Šis pyragas savo pavadinimą gavo dėl savo erdvios tekstūros, jis tiesiog primena dangišką maistą. Torto pagrindą sudaro plakti kiaušinių baltymai, kurie suteikia jam ypatingo švelnumo ir lengvumo
. Šį desertą paruošti gana paprasta, net pradedančiajam konditeriui nekils sunkumų. Kartu gausite labai įspūdingą tortą, kuris tikrai sudomins visus svečius.
Biskvito ingredientai:
- Kiaušinių baltymai – 8 vnt;
- cukraus – 220 g;
- miltai – 75 g;
- kakavos miltelių – 50 g.
Kremo ingredientai:
- Kiaušinių tryniai – 8 vnt;
- cukraus – 50 g;
- vanilinio cukraus – 10 g;
- miltai – 70 g;
- pieno – 100 ml;
- sviestas – 200 g;
- juodojo šokolado – 100 g.
Pyrago „Angelų šventė” paruošimas:
Išplakite baltymus iki purumo, tada pamažu supilkite į juos cukrų. Toliau plakite baltymus mikseriu, kol balti
. Sumaišykite kakavos miltelius su miltais ir persijokite į baltymų mišinį, išminkykite tešlą. Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi ir supilkite į ją tešlą.
Biskvitą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių.
Kremui puode sumaišykite trynius su cukrumi, vaniliniu cukrumi, miltais ir pienu
.
Nuolat maišydami virkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės
. 3-5 minutes atskirame dubenyje plakite grietinėlės pagrindą ir tada palaipsniui įmaišykite sviestą. Sviestą plakite į grietinėlės pagrindą, kol jis jame ištirps.
Nuo biskvito nuimkite išgaubtą viršų ir padalykite į du pyragus.
Vieną pyragą aptepkite kremu.
Kremo galite iš anksto įdėti į konditerinį maišelį, taip bus patogiau jį paskirstyti.
Kremo sluoksnį uždenkite antruoju tortu ir papuoškite tortą juoduoju šokoladu, iš anksto ištirpintu vandens vonelėje.
Kad tortas būtų gražesnis, galite naudoti apvalią kepimo formą.
Gausite gardų saldų tortą bet kokiam renginiui.