Bananų ir riešutų pyragas su kondensuotu pienu – nuostabus saldus patiekalas, kuriame dera prinokusių bananų minkštumas, traškūs riešutai ir kondensuoto pieno saldumas. Šis pyragas užkariavo daugelio širdis dėl savo paprasto paruošimo ir sodraus skonio, kuris palieka malonius prisiminimus apie namų kepimą ir šiltą šeimos jaukumą.
Bananai yra populiarus desertų ingredientas dėl savo natūraliai saldaus skonio ir minkštos tekstūros
.
Jie ne tik suteikia pyragui saldumo, bet ir padaro jį drėgnesnį ir lengvesnį. Riešutai, pavyzdžiui, graikiniai ar lazdyno, suteikia malonų traškumą ir sodrų skonį, kuris puikiai dera su kreminės tekstūros kondensuotu pienu.
Galutinis akcentas – kondensuotas
pienas
, kuris desertui suteikia ypatingo saldumo ir švelnumo, todėl jis tampa tikrai nepamirštamas
.
Sudedamosios dalys:
- Bananai – 450 g;
- graikiniai riešutai – 120 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- augalinis aliejus – 60 g;
- 30 % grietinėlės – 60 ml;
- cukraus – 200 g;
- miltai – 280 g;
- kildinimo medžiaga – 2 šaukšteliai;
- druskos – ½ šaukštelio;
- vanilino – žiupsnelis;
- virtas sutirštintas pienas – 280 g.
Bananų ir riešutų pyrago paruošimas:
Išmaišykite 150 g cukraus, druskos, raugo ir vanilino miltuose. Nuluptus bananus sutrinkite šakute, kol sutraiškysite
. Įmuškite kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus su likusiu cukrumi mikseriu išplakite iki purių baltų putų
. Į baltymų masę sudėkite trintus bananus, trynius, grietinėlę ir augalinį aliejų ir porą minučių plakite ingredientus.
Į šią masę supilkite miltus ir užminkykite tirštą tešlą
.
Riešutus susmulkinkite, bet ne iki trupinių
.
Graikinių riešutų trupinius supilkite į tešlą, išmaišykite ir supilkite į pergamentu išklotą formą.
30-40 min. kepkite sausainį 180 laipsnių temperatūroje. Kai biskvitas bus paruoštas, padalykite jį į du vienodus pyragėlius, vieną iš jų aptepkite kondensuotu pienu. Uždenkite pyragą antruoju pyragu, papuoškite jį pagal pageidavimą.

Papuošimui galite naudoti kondensuotą pieną arba plaktą grietinėlę. Gausite paprastą, bet skanų šventinį desertą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

