Itin skanus desertas iš moliūgų ir varškės. Paprastas receptas be kepimo ir minkymo

Moliūgų ir varškės desertai – tai nuostabus skonių ir tekstūrų derinys, džiuginantis gurmanus tiek rudenį, tiek bet kuriuo kitu metų laiku. Moliūgas, pasižymintis natūraliu saldumu ir sodria oranžine spalva, suteikia patiekalams ryškumo ir patrauklumo, o varškė – kreminės konsistencijos ir lengvumo. Šie ingredientai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi

. Virtuvėje tokie desertai gali būti išreikšti įvairiomis formomis: nuo apkepų ir pyragų iki putėsių ir kremų. Dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų jie idealiai tinka namų virtuvės eksperimentams. Be to, deserto variantą lengva pritaikyti prie asmeninių pageidavimų.

Sudedamosios dalys:

  • Moliūgas – 400 g;
  • varškė – 300 g
  • cukraus – 6 šaukštai;
  • grietinė – 3 valg. šaukštai;
  • apelsinų žievelės;
  • apelsinų sultys – 2 valg;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • želatinos – 20 g;
  • vandens – 100 ml.

Moliūgų deserto paruošimas:

Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais ir pašaukite į orkaitę arba mikrobangų krosnelę 5-7 minutėms, kol suminkštės. Padalykite želatiną, į kiekvieną dubenėlį

įpilkite

po 10 g,

į vieną dubenėlį įpilkite 50 ml vandens, į antrą – tiek pat ir palikite želatiną išbrinkti. Tuo metu trintuvu sumaišykite varškę su cukrumi, vanile ir grietine

. Į moliūgą sutarkuokite apelsino žievelę, supilkite sultis, suplakite panardinamuoju trintuvu. Ištirpinkite želatiną abiejuose dubenėliuose ir supilkite ją į varškės ir moliūgų masę.

Uždenkite formą maistine plėvele ir į ją dėkite po šaukštą varškės ir moliūgų masės, sumaišykite jas iešmeliu. Tai padės sukurti įdomų raštą.

Необычайно вкусный десерт из тыквы и творога. Простой рецепт без выпечки и замеса

Kai visos masės bus sudėtos į formą, uždenkite ją maistine plėvele ir 1 valandai padėkite į šaldytuvą.

Необычайно вкусный десерт из тыквы и творога. Простой рецепт без выпечки и замеса

Gaunamas paprastas moliūgų ir varškės desertas. Tai geras būdas sukurti skanų desertą be jokio kepimo ir grietinėlės minkymo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *