Žiemos kopūstų salotos: receptas be virimo ir sterilizacijos

Marinuotų kopūstų salotos – populiarus ir sveikas patiekalas, kurį galima rasti ant daugelio šalių stalų. Skanios, traškios ir aromatingos salotos puikiai tinka mėsos ir žuvies patiekalams gardinti, taip pat gali būti savarankiškas užkandis.

Kopūstai jau daugelį amžių yra svarbi daugelio tautų mitybos dalis. Žiemą jie buvo naudojami ne tik kaip pagrindinis vitaminų šaltinis, bet ir kaip daugelio patiekalų pagrindas.

Papasakosime, kaip marinuotų kopūstų salotas padaryti skanesnes

Ingredientai: 1:

  • Kopūstai – 5 kg;
  • Morkos – 1 kg;
  • Saldžioji paprika – 1 kg;
  • svogūnai – 1 kg;
  • Druska – 100 g;
  • Cukrus – 300 g;
  • Augalinis aliejus – 500 ml;
  • actas 9 % – 200 ml.

Marinuotų kopūstų salotų paruošimas:

Morkas sutarkuokite ant korėjietiškos tarkos. Saldžiąją papriką išvalykite nuo vidaus ir taip pat supjaustykite nedideliais šiaudeliais

. Viename dubenyje sumaišykite kopūstus su morkomis ir paprikomis. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir suberkite prie daržovių, pasūdykite, supilkite į mišinį cukrų

. Į mišinį supilkite augalinį aliejų ir actą, gerai išmaišykite ir salotas sudėkite į stiklainius

.

Gautas sultis supilkite į stiklainius, užsukite juos dangteliais.

Салат из капусты на зиму: рецепт без варки и стерилизации

Po kelių dienų salotas galite patiekti į stalą. Tai puikus patiekalas, tinkantis prie įvairių garnyrų ir mėsos.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *