Marinuoti kopūstai su burokėliais yra ne tik ryškus ir gražus patiekalas, bet ir tikras skonio ir maistinių savybių lobynas, kuriame dera šviežių daržovių turtingumas ir fermentacijos unikalumas. Šis tradicinis patiekalas išpopuliarėjo dėl savo sveikųjų savybių ir puikaus skonio, kuriame sėkmingai dera saldžiarūgštės kopūstų natos ir žemiškas burokėlių saldumas.
Raugintų kopūstų su burokėliais gaminimas tapo daugelio šeimų tradicija, į kurią kiekvienas virėjas į receptą įneša savų unikalių elementų.
Ingredients:
- kopūstai – 2 kg;
- burokėliai – 300 g
- morkos – 300 g;
- česnakas – 10 skiltelių;
- druskos – 2 šaukštai;
- cukraus – 4 šaukštai;
- lauro lapai – 3 vnt;
- pipirų grūdelių – 15 vnt;
- augalinis aliejus – 100 ml;
- 9 % acto – 100 ml;
- vandens – 500 ml.
Marinuotų kopūstų su burokėliais paruošimas:
Morkas ir nuluptus burokėlius sutarkuokite stambia tarka. Šinkuojame plonus šiaudelinius kopūstus, sumaišome puode su morkomis ir burokėliais
. Į kitą puodą su vandeniu supilame augalinį aliejų, įberiame druskos, cukraus, įdedame lauro lapą, česnaką ir pipirų žirnelius
.
Marinatą užvirinkite, tada supilkite actą
. Vėl užvirinkite, tada nukelkite nuo ugnies ir supilkite į kopūstus. Išmaišykite marinatą su kopūstais, supilstykite į stiklainius
, užsukite dangteliais ir 25 minutes sterilizuokite 150 laipsnių temperatūroje.

Atvėsusius stiklainius su kopūstais ir burokėliais galite išimti į rūsį. Pasirodo, tai puikios žiemos salotos kiekvienai dienai.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

