Salotos už centus ir atrodo neįtikėtinai gražiai. Paprastas ir skanus receptas: tinka bet kokiai šventei

Tunų salotos yra klasikinis patiekalas, kuris dėl savo paprastos, bet rafinuotos sudėties išpopuliarėjo daugelyje pasaulio šalių. Jos idealiai tinka tiek kasdieniam valgymui, tiek šventinėms progoms, nes yra lengvos ir maistingos

. Pagrindiniu salotų komponentu tampa tunas, kuriame gausu baltymų ir sveikųjų omega-3 riebalų rūgščių, todėl šis patiekalas yra ne tik skanus, bet ir sveikas.

Tuno salotoms paruošti reikia labai nedaug laiko, todėl jos puikiai tinka užimtiems žmonėms, norintiems greitai ir skaniai pavalgyti arba pamaitinti šeimą.

Sudedamosios dalys:

  • Sudedamosios dalys: virti ryžiai – 200 g;
  • tunas savo sultyse – 180 g;
  • marinuoti svogūnai – 100 g;
  • Lydytas sūris – 3 vnt;
  • Virti kiaušiniai – 4 vnt;
  • Raudonieji ikrai – 200 g;
  • Majonezas – 150 g;
  • actas 9% – 3 valg;
  • Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Verdantis vanduo – 100 ml.

Žiedo skersmuo – 16 cm

Tuno salotų paruošimas:

Sumaišykite actą su druska ir cukrumi, supilkite į mišinį verdantį vandenį. Svogūnus smulkiai supjaustykite ir įdėkite juos į marinato mišinį 15 minučių.

Į kepimo žiedą sudėkite virtus ryžius, aptepkite majonezu

.

Ant ryžių sluoksnio uždėkite dalį ikrų ir iš skysčio nusausinto tuno

. Iš marinato išspauskite svogūną ir uždėkite jį ant tuno sluoksnio. Ant to paties sluoksnio uždėkite ikrų, ištepkite sluoksnį majonezu

. Sūrį sutarkuokite stambia tarka ir uždėkite ant ikrų ir svogūnų sluoksnio. Ant sūrio sluoksnio uždėkite ikrų. Kiaušinius padalykite į trynius ir baltymus, trynius užtepkite ant kito ikrų sluoksnio

. Trynių sluoksnį patepkite majonezu, uždėkite ikrų, baltymus sutarkuokite stambia tarka. Salotų viršų papuoškite ikrais ir nuimkite kepimo žiedą.

Салат за копейки, а выглядит невероятно красиво. Простой и вкусный рецепт: подойдёт на любой праздник

Šiam receptui galite naudoti raudonųjų ikrų imitaciją. Jie puikiai dera prie visų šių salotų skonio derinių.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *