Tortas su kondensuoto pieno kremu – desertas, kuris ne tik džiugina puikiu skoniu, bet ir sukelia šiltus prisiminimus apie namų šventes ir jaukius susibūrimus. Kondensuotas pienas yra universalus ingredientas, suteikiantis kremui neįtikėtino saldumo ir aksominės tekstūros.
Jo populiarumą desertuose lemia ne tik paprastas paruošimas, bet ir galimybė jį derinti su įvairiais skoniais: nuo šokolado ir vanilės iki vaisių ir riešutų
. Kondensuotas pienas pirmą kartą buvo sukurtas XIX a. ir greitai išpopuliarėjo dėl savo unikalaus skonio
. Tortas su
kondensuotu pienu
tapo ypač mėgstamas dėl paprasto paruošimo ir prieinamų ingredientų.
Sudedamosios dalys:
- Kiaušinis – 2 vnt;
- kefyras – 200 ml;
- cukraus – 200 g;
- miltai – 200 g;
- kakavos miltelių – 2 valg;
- sodos – ½ valgomojo šaukštelio;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- druskos – žiupsnelis.
Kremo ingredientai:
- Kremui: virintas sutirštintas pienas – 200 g;
- grietinės – 200 g.
Tortas su kondensuoto pieno kremu:
Kiaušinius sumaišykite su druska, kruopščiai išmaišykite. Tada į mišinį supilkite kakavą, supilkite augalinį aliejų, išmaišykite. Supilkite
kefyro mišinį, tada suberkite miltus, išminkykite tešlą. Supilkite tešlą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30 min.
Kremui sumaišykite kondensuotą pieną ir grietinę, išmaišykite. Biskvitą padalykite į 3 dalis, kiekvieną jų aptepkite kremu ir sumontuokite
tortą. Tortą valandai nusiųskite į šaldytuvą, tada apibarstykite likusiais biskvito trupiniais
.
Tortas skanus ir gana greitai paruošiamas. Jis puikiai tinka šeimos arbatėlei.