Raffaello pyragas. Saldus šventinis desertas: iš Italijos parsivežtas receptas

„Raffaello” pyragas – išskirtinis desertas, džiuginantis ne tik akį, bet ir gomurį, kuriame dera lengvas kokosų skonis, švelnus kreminis skonis ir traškios natos. Šio pyrago pavadinimas kilo iš populiaraus saldumyno „Raffaello”, kuris taip pat siejamas su kokosais ir migdolais

, tačiau, kitaip nei supakuoti saldumynai, šis pyragas dėl savo sluoksniuotų komponentų suteikia gilesnį ir turtingesnį pojūtį.

Pyrago „Raffaello” istorija nėra tokia plati kaip kitų klasikinių konditerijos gaminių, tačiau dėl savo lengvumo ir šviežumo jis greitai išpopuliarėjo tarp saldumynų mėgėjų.

Sudedamosios dalys:

  • Kiaušinis – 6 vnt;
  • Druskos – žiupsnelis;
  • citrinos rūgšties – žiupsnelis;
  • Cukrus – 180 g;
  • Miltai – 200 g;
  • Kepimo milteliai – 1 šaukštelis;
  • augalinis aliejus – 70 g;
  • Pienas – 70 g;
  • Baltasis šokoladas – 200 g;
  • Grietinėlė – 500 ml;
  • cukraus pudros – 100 g;
  • Sūrio varškė – 250 g;
  • Kokosų drožlės.

Torto „Rafaello” paruošimas:

Atskirkite baltymus nuo trynių, į baltymus supilkite druską ir citrinos rūgštį. Baltymus išplakite mikseriu, palaipsniui

suberkite

cukrų

. Į išplaktus baltymus sudėkite trynius ir toliau maišykite. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius, mikseriu išminkykite tešlą

. Į miltus supilkite augalinį aliejų ir pieną, išmaišykite ir sudėkite į tešlos žiedą. Kepkite biskvitą 40-45 min. 170 laipsnių temperatūroje

. Kremui ištirpinkite baltąjį šokoladą. Sumaišykite grietinėlę ir miltelinį cukrų ir plakite iki purios masės.

Į grietinėlės masę

supilkite

maskarponės sūrį ir plakite iki kreminės masės. Į kremą supilkite ištirpintą baltąjį šokoladą ir išmaišykite

. Biskvitą padalykite į 3 tortelius, kiekvieną pamirkykite kreme. Kiekvieną tortą aptepkite kremu. Sudėkite tortą, aptepkite šonus ir viršų aptepkite kremu.

Торт Рафаэлло. Сладкий праздничный десерт: рецепт привезла из Италии

Po to tortą galite papuošti ištirpintu šokoladu ir kokoso drožlėmis. Gausite saldų ir subtilų tortą „Rafaello”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *