„Prancūziškos” salotos – apetitiškas ir elegantiškas patiekalas, kurį iš paprasčiausių ingredientų gali pagaminti bet kuri šeimininkė. Dėl savo paprastumo šios salotos tapo populiarios tiek ant šventinių stalų, tiek kasdieniuose valgiaraščiuose
. Prancūziškų salotų unikalumas slypi ne tik jų skonio savybėse, bet ir ingredientų, kuriuos galima naudoti, įvairovėje. Kiekviena šeimininkė ar virtuvės šefas gali papildyti jas savo mėgstamais komponentais, kurdami autorines variacijas.
Prancūziškos salotos taip pat labai dekoratyvios, todėl puikiai tinka patiekti ant stalo.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kiaušinis – 4 vnt;
- sūris – 180 g;
- morkos – 1 vnt;
- česnako – 3 skiltelės;
- obuolys – 1 vnt;
- majonezas.
Prancūziškų salotų paruošimas:
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, atskirkite trynius nuo baltymų. Atskirai trynius patrinkite ant smulkios tarkos, o baltymus – ant stambios tarkos. Taip pat stambia tarka sutarkuokite sūrį ir morkas
. Į neišvirtas morkas per spaudyklę praleiskite česnako skilteles, sumaišykite su majonezu. Į lėkštę dėkite sūrio sluoksnį, aptepkite jį majonezu
. Ant sūrio sluoksnio dėkite baltymą, uždenkite majonezo tinkleliu. Ant baltymų sluoksnio dėkite morkų sluoksnį, apibarstykite jį tryniais
. Nuluptą obuolį sutarkuokite stambia tarka ir uždėkite ant salotų viršaus. Salotas aptepkite majonezo tinkleliu.
Gaunasi paprastas ir biudžetinis salotų užkandis šventiniam stalui. Tai paprastas ir lengvas patiekalas bet kokiam renginiui.