Originalios salotos „Julia”. Ryškus šventinio stalo patiekalas iš banalių burokėlių

Burokėlių salotos yra vienas iš tradicinių rusų ir Rytų Europos virtuvės patiekalų. Burokėliai, kaip pagrindinis ingredientas, pasižymi ne tik ryškia spalva ir saldžiu skoniu, bet ir daugybe naudingų savybių, dėl kurių jie yra nepakeičiami mityboje.

Salotas „Julija” galima paruošti iš paprastų ingredientų

.

Jos yra biudžetinės, bet kartu gana skanios ir maistingos. Joje yra visų tų komponentų, kurių visada yra šaldytuve: bulvių, raugintų agurkų, morkų.

Papasakosime, kaip greitai paruošti salotas „Julija”

.

Ingredientai: 1:

  • Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
  • bulvės – 2 vnt;
  • morkos – 1 vnt;
  • vištienos filė – 350 g;
  • marinuotas agurkas – 3 vnt;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • majonezas;
  • druskos – žiupsnelis.

Salotų „Julija” paruošimas:

Burokėlius, morkas ir bulves kepkite folijoje orkaitėje 1 val. Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje, smulkiai supjaustykite kartu su marinuotais agurkais.

Оригинальный салат "Юлия". Яркое блюдо на праздничный стол из банальной свеклы

Sumaišykite agurkus ir filė su pora šaukštų majonezo, pirmąjį sluoksnį sudėkite į salotinę. Supjaustykite svogūnus plunksnelėmis, sudėkite juos kaip antrąjį sluoksnį

. Svogūnų sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo sudėkite tarkuotas keptas bulves. Bulvių sluoksnį aptepkite majonezu, ant jo sutarkuokite morkas

. Burokėlius

sutarkuokite

smulkia tarka ir ½ jų sumaišykite su šaukštu majonezo. Paskutiniu salotų sluoksniu dėkite burokėlius į majonezą

. Salotų viršų ir šonus papuoškite likusiais burokėliais.

Оригинальный салат "Юлия". Яркое блюдо на праздничный стол из банальной свеклы

Taip pat salotas galite papuošti žalumynais pagal pageidavimą. Šio patiekalo nereikia laikyti šaldytuve, jis iš karto paruoštas patiekti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *