Receptą sužinojau per banketą. Dabar nėra nė vienos šventės be šių salotų: visi jas mėgsta.

Grybų salotos yra paprastas ir universalus patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokio valgio – pietų, vakarienės ar šventinio stalo. Šampinjonai, garsėjantys savo maistinėmis savybėmis ir subtiliu skoniu, puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl galima sukurti daugybę salotų variantų kiekvienam skoniui.

Vienas pagrindinių grybų salotų privalumų – jų lengvumas ir gebėjimas tapti tiek savarankišku patiekalu, tiek papildyti pagrindinius mėsos ar žuvies patiekalus.

Papasakosime, kaip pasigaminti salotas su grybais

.

Ingredientai: grybai su pievagrybiais (pvz:

  • Vištienos krūtinėlė;
  • Kepti grybai;
  • Kepti svogūnai;
  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • Korėjietiškos morkos;
  • šviežias agurkas – 1 vnt;
  • Kietasis sūris.

Padažo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Majonezas – 200 g;
  • pomidorų pasta – 35 g;
  • česnakas – skiltelė.

Salotų su grybais paruošimas:

Prieš kepant vištieną, mėsą galima iš anksto pamarinuoti, sumaišyti su maltais juodaisiais pipirais, druska, augaliniu aliejumi, paprika, mėsos prieskoniais

. Vištieną

kepkite

visą keptuvėje arba kepkite orkaitėje.

Iškepusią vištieną

supjaustykite

plonais

griežinėliais

.

Panašiai supjaustykite agurką, sumaišykite salotinėje su vištiena

. Grybus pakepinkite kartu su svogūnais, sudėkite į salotas kartu su korėjietiškomis morkomis

.

Padažui majonezą sumaišykite su pomidorų pasta ir per presą išspausta česnako skiltele. Padažą supilkite į salotas ir kruopščiai išmaišykite

. Patiekdami ant salotų viršaus užberkite stambiai tarkuoto sūrio. Taip pat papuoškite salotas krapų šakelėmis.

Pasirodo, tai skanios šventinės salotos. Padažas šioms salotoms suteikia intensyvesnį skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *