Grybų salotos yra paprastas ir universalus patiekalas, puikiai tinkantis prie bet kokio valgio – pietų, vakarienės ar šventinio stalo. Šampinjonai, garsėjantys savo maistinėmis savybėmis ir subtiliu skoniu, puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl galima sukurti daugybę salotų variantų kiekvienam skoniui.
Vienas pagrindinių grybų salotų privalumų – jų lengvumas ir gebėjimas tapti tiek savarankišku patiekalu, tiek papildyti pagrindinius mėsos ar žuvies patiekalus.
Papasakosime, kaip pasigaminti salotas su grybais
.
Ingredientai: grybai su pievagrybiais (pvz:
- Vištienos krūtinėlė;
- Kepti grybai;
- Kepti svogūnai;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Korėjietiškos morkos;
- šviežias agurkas – 1 vnt;
- Kietasis sūris.
Padažo ingredientai:
- Sudedamosios dalys: Majonezas – 200 g;
- pomidorų pasta – 35 g;
- česnakas – skiltelė.
Salotų su grybais paruošimas:
Prieš kepant vištieną, mėsą galima iš anksto pamarinuoti, sumaišyti su maltais juodaisiais pipirais, druska, augaliniu aliejumi, paprika, mėsos prieskoniais
. Vištieną
kepkite
visą keptuvėje arba kepkite orkaitėje.
Iškepusią vištieną
supjaustykite
plonais
griežinėliais
.
Panašiai supjaustykite agurką, sumaišykite salotinėje su vištiena
. Grybus pakepinkite kartu su svogūnais, sudėkite į salotas kartu su korėjietiškomis morkomis
.
Padažui majonezą sumaišykite su pomidorų pasta ir per presą išspausta česnako skiltele. Padažą supilkite į salotas ir kruopščiai išmaišykite
. Patiekdami ant salotų viršaus užberkite stambiai tarkuoto sūrio. Taip pat papuoškite salotas krapų šakelėmis.
Pasirodo, tai skanios šventinės salotos. Padažas šioms salotoms suteikia intensyvesnį skonį.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

