Burokėlių salotos „Romeo ir Džiuljeta” – paprastas, bet nepaprastai naudingas ir skanus patiekalas, kuris kasmet tampa vis populiaresnis. Ryškios spalvos ir sodraus skonio salotos gali papuošti bet kokį stalą, nesvarbu, ar tai būtų šventinis renginys, ar eilinė šeimos vakarienė.
Burokėlių salotoms paruošti nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių, todėl jos tampa prieinamos kiekvienam norinčiam jas pasigaminti. Patiekalą galima gaminti įvairiais būdais, derinant burokėlius su įvairiais ingredientais.
Papasakosime, kaip paruošti salotas „Romeo ir Džuljeta”
Ingredientai: 1:
- Burokėliai: burokėliai – 2 vnt;
- raudonasis svogūnas – 1 vnt;
- cukraus – 1 šaukštelis;
- druskos – 1 šaukštelis;
- 9% acto – 1 valgomasis šaukštas;
- vandens – 3 šaukštai;
- marinuoti agurkai – 3 vnt;
- vištienos filė – 1 vnt;
- bulvės – 3 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- majonezas;
- sūris;
- česnakas.
Salotų paruošimas:
Išvirkite pasūdytame vandenyje vištienos filė. Iškepkite arba išvirkite bulves, morkas ir burokėlius, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka
. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais ir marinuokite cukraus, druskos, acto ir vandens mišinyje. Sūdytus agurkus smulkiai supjaustykite, virtą mėsą išskirstykite skaidulomis
. Į salotinę pirmiausia dėkite sluoksnį mėsos, ištepkite majonezu
.
Ant mėsos sluoksnio sudėkite agurkus, aptepkite majonezu
. Ant agurkų sluoksnio sudėkite morkas, aptepkite majonezu
.
Ant morkų sluoksnio sudėkite marinuotus svogūnus, išspaustus iš skysčio
. Majonezu
patepkite
svogūnų sluoksnį ir apibarstykite jį bulvėmis. Bulvių sluoksnį aptepkite majonezu ir apibarstykite burokėliais.
Burokėlius aptepkite majonezu
.
Sūrio rutuliukams tarkuotą sūrį sumaišykite su česnaku ir majonezu. Iš mišinio formuokite rutuliukus ir dėkite juos ant salotų.
Palikite salotas šaldytuve porai valandų, kad įsigertų.
Gaunasi labai skanios ir neįprastos salotos.