Salotos su grybais ir vištiena „Smaragdas” – vienas mėgstamiausių ir populiariausių patiekalų, kuris turi didelę paklausą ant švenčių stalų ir įprastuose namuose.
Šiame patiekale dera švelni vištiena, apetitą žadinantys grybai ir įvairūs priedai, todėl jis yra ne tik skanus, bet ir sotus. Ją galima patiekti ir kaip pagrindinį patiekalą, ir kaip garnyrą ar užkandį
. Salotos su grybais ir vištiena taip pat pasižymi ne tik puikiu skoniu, bet ir galimybe keisti receptus priklausomai nuo sezono ir turimų ingredientų.
Papasakosime, kaip paruošti pagrindines užkandines salotas
.
Ingredientai: 1:
- bulvės – 3 vnt;
- kiaušinis – 4 vnt;
- pievagrybiai – 500 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- sūris – 150 g;
- konservuotų žirnelių – 100 g;
- virtos vištienos šlaunelės – 3 vnt;
- marinuoti agurkai – 4 vnt;
- druskos – ⅓ šaukštelio;
- majonezas.
Salotų „Smaragdas” paruošimas:
Pievagrybius supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūnus – mažais kubeliais. Keptuvėje augaliniame aliejuje pirmiausia pakepinkite svogūnus, tada sudėkite grybus. Pasūdykite grybus ir kepkite, kol išgaruos drėgmė
. Išvirkite bulves, kol jos bus paruoštos, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka. Marinuotus agurkus supjaustykite plonais griežinėliais
. Bulvių sluoksnį sudėkite į kepimo žiedą, pasūdykite. Iš vištienos pašalinkite kaulus ir kremzles, supjaustykite ją skaidulomis
. Bulvių sluoksnio viršų ištepkite majonezu, sudėkite vištieną. Mėsos sluoksnį ištepame majonezu ir uždedame agurkus
. Prieš tai išverdame kietai virtus kiaušinius, nulupame ir sutarkuojame stambia tarka. Agurkų sluoksnį aptepame majonezu, dedame kiaušinius, išlyginame
. Kiaušinių sluoksnį aptepame majonezu, dedame keptus grybus ir svogūnus. Ant grybų sluoksnio uždėkite tarkuoto sūrio, aptepkite jį majonezu
. Nusausinkite žirnelius nuo skysčio pertekliaus ir uždėkite juos ant sūrio sluoksnio. Salotas uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 8 valandoms.
Rezultatas – turime skanias ir ne itin sudėtingas salotas. Jos gali būti ir pagrindinis patiekalas ant stalo, ir užkandis.