„Dunojaus vakaras” – tortas, kuris papuoš bet kokį šventinį stalą

„Danube Evening” tortas – nuostabus desertas, kuris savo unikaliu skoniu ir elegantišku dizainu užkariavo saldumynų širdis. Šio torto, kaip ir daugelio kitų konditerijos gaminių, šaknys glūdi Rytų Europos šalių kulinarinėse tradicijose, kur saldumynai dažnai ruošiami su širdimi ir meile, atspindinčia turtingą regiono gastronominę kultūrą.

Pagrindiniai torto „Dunojaus vakaras” ingredientai – švelnus biskvitas, lengvas kremas ir įvairūs vaisiai, suteikiantys jam gaivumo ir sodrumo. Paprastai jis puošiamas glajumi arba apibarstomas riešutais, kurie minkštam ir drėgnam biskvitui suteikia tekstūrinį kontrastą.

Kremo ingredientai:

  • Pienas – 1 litras;
  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • Cukrus – 250 g;
  • kukurūzų krakmolas – 100 g;
  • Druska – ½ šaukštelio;
  • Vanilės ekstraktas – 2 šaukšteliai;
  • Sviestas – 250 g;

Vyšnių įdaro ingredientai:

  • Vyšnios – 300 g;
  • Cukrus – 100 g;
  • Kukurūzų krakmolas – 1,5 valg.

Šokoladinio pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Cukrus – 180 g;
  • Druska – ¼ šaukštelio;
  • Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 120 g;
  • raugas – 12 g;
  • Kakava – 60 g;
  • Miltai – 120 g.

Vanilinio pyrago ingredientai:

  • Kiaušiniai – 4 vnt;
  • Cukrus – 180 g;
  • Druska – ¼ šaukštelio;
  • Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis;
  • Augalinis aliejus – 120 g;
  • raugas – 12 g;
  • Miltai – 180 g.

Ingredientai mirkymui:

  • Vanduo – 100 ml;
  • Cukrus – 30 g;
  • Vanilės ekstraktas – 1 šaukštelis.

Pyrago „Dunojaus vakaras” paruošimas:

Kremui puode užvirinkite pieną, o į atskirą indą supilkite cukrų, kukurūzų krakmolą ir druską. Į birius produktus įmuškite kiaušinius, išmaišykite iki vientisos masės

. Į mišinį supilkite šlakelį šilto pieno, išmaišykite. Tada kiaušinių masę supilkite į puodą su pienu, išmaišykite ir virkite, kol sutirštės,

nuolat

maišydami

, kol kreminis pagrindas ims burbuliuoti

.

Į grietinėlės pagrindą įmaišykite vanilės ekstrakto, tada perpilkite į kitą dubenį ir palikite atvėsti. Būtinai uždenkite masę maistine plėvele

. Vyšnių įdarui vyšnias sudėkite į puodą, sumaišykite su cukrumi ir krakmolu, užvirinkite ir porą minučių pavirkite. Vyšnių įdarą palikite atvėsti atskirame dubenyje

. Šokoladiniams sausainiams dubenyje iki purumo išplakite kiaušinius, druską ir cukrų. Supilkite vanilino ekstraktą ir augalinį aliejų, suberkite miltus, kepimo miltelius ir kakavą ir

maišytuvu išminkykite vientisą ir šiek tiek tirštą tešlą

.

Kepimo formą išklokite pergamentu ir supilkite tešlą ant jos paviršiaus.

12-15 min. kepkite šokoladinį pyragą 180 laipsnių temperatūroje. Svarbu, kad tešla būtų plonai paskleista ant kepimo formos, taip ji greitai iškeps

. Vaniliniam pyragui į dubenį įmuškite kiaušinius, supilkite cukrų ir plakite, kol taps purus. Į mišinį supilkite vanilės ekstraktą ir augalinį aliejų ir dar kartą suplakite

. Į mišinį persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite ne per tirštą tešlą. Supilkite tešlą į pergamentu išklotą

kepimo

skardą ir ant viršaus sudėkite vyšnių įdarą.

12-15 minučių kepkite vanilinį pyragą 180 laipsnių temperatūroje

.

Nuo abiejų pyragų pašalinkite nelygius kraštus ir padalykite juos į dvi dalis, kad visi būtų vienodo dydžio.

Kremui atskirai mikseriu suplakite sviestą ir atvėsusį kremo pagrindą. Į sviestą dalimis sudėkite kremo pagrindą ir toliau plakite

.Mirkymui į vandenį

suberkite

cukrų ir vanilės ekstraktą ir išmaišykite. Į ⅓ kremo sudėkite susmulkintus torto apdarus. Pamirkykite

pirmąjį šokoladinį pyragą ir aptepkite kremu. Ant kremo sluoksnio uždėkite vyšninį tortą ir jo viršų užpildykite trupinių kremu. Nepamirškite iš anksto sudrėkinti torto impregnantu

. Ant kremo sluoksnio uždėkite antrąjį vyšnių tortą, jį pamirkykite. Kremu aptepkite vyšnių pyragą, ant jo uždėkite šokoladinį pyragą, jį pamirkykite

. Torto viršų aptepkite kremu ir visiškai uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą mirkti porai valandų.

Tada nupjaukite nelygius torto šonus, viršų apibarstykite susmulkintomis torto atraižomis

.

"Дунайский вечер" -  торт, который украсит любой праздничный стол

"Дунайский вечер" -  торт, который украсит любой праздничный стол

Gausite didelį saldų pyragą „Dunojaus vakaras”. Tai puikus desertas, tinkantis įvairiems šventiniams renginiams.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *