Solyanka yra vienas seniausių patiekalų, kurį dėl jo įvairiapusio skonio mėgsta daugybė žmonių. Net ir ant šventinio stalo jis tikrai tiks.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
mėsos su kaulais (vištienos, kiaulienos arba jautienos), 1,5 kg;
– vandens, 2,5 l
; – druskos, pusė šaukštelio
; – perlovkos,
1 valgomasis šaukštas; – ryžių, 1 valgomasis šaukštas
; – grikių, 1 valgomasis šaukštas
; – svogūno, 1 vnt; –
marinuotų agurkų, 2 vnt
; – pomidorų pastos
, 1
valgomasis šaukštas
.
l; – agurkų sūrymas, 150 ml;
– augalinis aliejus, 2 – 3 valgomieji šaukštai
; – mėsos gabaliukai – kumpis, virta dešra, rūkyta dešra, 600 g;
– alyvuogės, 10 vnt; –
citrina patiekimui.
Kepimo procesas
Imkite bet kokią mėsą ir bet kokiomis proporcijomis, bet paprastai – 1,5 kg.
Išvirkite mėsą pirmame vandenyje, nusausinkite ir švariai nupilkite. Virkite 1,5 valandos. Likus 20 min. iki paruošimo
, įberkite
druskos
. Perlines žuvis užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite išbrinkti. Ryžius ir grikius nuplaukite ir visas kruopas nusiųskite prie mėsos virti.
Svogūnus ir agurkus supjaustykite mažais kubeliais
. Svogūnus pakepinkite augaliniame aliejuje, kol taps permatomi, sudėkite agurkus ir pakepinkite, kol jie bus paruošti, sudėkite pomidorų pastą, gerai išmaišykite.
Supilkite į keptuvę sūrymą ir 2 min. troškinkite masę, tada supilkite į sriubą
.
Mėsos
gabalėlius
supjaustykite
griežinėliais
ir 3 min. pakepinkite ant sausos keptuvės ir iš karto sudėkite į puodą.
Mėsą išimkite, atvėsinkite, atskirkite nuo kaulų, supjaustykite ir sudėkite į sriubą
. Įdėkite alyvuogių griežinėlių, krapų, užvirinkite ir nuimkite nuo viryklės
. Patiekdami įdėkite grietinės ir citrinos
griežinėlių
.


Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

