Šampinjonai ne tik skanūs, bet ir lengvai paruošiami, todėl puikiai tinka įvairiems užkandžiams gaminti. Jie puikiai tinka su įvairiais įdarais, prieskoniais ir priedais, o tai atveria begalę galimybių kulinariniams eksperimentams
. Europoje grybai populiarūs nuo XVII a. pabaigos ir nuo to laiko užėmė tvirtą vietą įvairių šalių gastronomijoje. Grybai pasižymi puikiu skoniu ir tekstūra, todėl puikiai tinka įvairiems patiekalams – nuo salotų ir karštųjų užkandžių iki troškinių ir garnyrų.
Paruoškime užkandžių grybų šventiniam stalui
.
Ingredientai: 1:
- Grybai – 700 g;
- Vanduo – 100 ml;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Cukrus – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1/2 šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – 1/2 šaukštelio;
- lauro lapai – 2 vnt;
- actas 9% – 1,5 valg;
- krapai – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- česnakas – 2 skiltelės.
Užkandžių grybų paruošimas:
Pievagrybius nulupkite ir perpjaukite į dvi dalis. Į puodą supilkite vandenį ir augalinį aliejų, suberkite druską, cukrų, kalendrą, juoduosius pipirus, įdėkite lauro lapą.
Smulkiai sukapokite ryšulėlį krapų ir petražolių
.
Keptuvėje pirmiausia apkepkite žalumynus, tada sudėkite grybus
. Grybus po dangčiu užvirinkite, supilkite į juos actą ir palikite virti 5-7 minutes. Tuo tarpu svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką smulkiai sukapokite ir sumaišykite dubenyje.
Į dubenį su svogūnais sudėkite dalį grybų ir užpilkite sultiniu. Uždenkite grybų sluoksnį su svogūnais ir vėl sudėkite grybus, užpilkite
juos
sultiniu
. Uždenkite grybus svarstyklėmis ir užklijuokite maistine plėvele. Palikite grybus 24 valandas marinuotis šaldytuve.

Marinuoti grybai yra skanūs. Tai geras užkandis bet kokia proga, kuris patiks visiems.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

