„Rosochki” sausainiai yra vienas subtiliausių ir žaviausių desertų, kuris patraukia dėmesį ne tik savo išskirtine išvaizda, bet ir stebėtinai maloniu skoniu. Šie sausainiai randa savo vietą ir ant šventinių stalų, ir kasdieniame gyvenime, džiugindami savo aromatu ir traškia tekstūra.
„Rozochki” kilmė siekia europietiškos virtuvės tradicijas, kai kepiniai dažnai būdavo puošiami gėlių ir kitų natūralių formų ornamentais. Sausainiai „Rozochki” yra puikus tokio požiūrio pavyzdys, nes jų forma iš tiesų primena žydinčią gėlę.
Jiems gaminti naudojama tešla gali būti įvairi, tačiau dažniausiai ji būna lengva ir trapi, todėl galima sukurti plonus sluoksnius, iš kurių suformuojamas šis nuostabus desertas.
Sudedamosios dalys: 1:
- Miltai – 250 g;
- grietinė – 100 g;
- Sviestas – 80 g;
- Kiaušinių tryniai – 3 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Vanilinis cukrus – 1 šaukštelis;
- raugas – 1 šaukštelis.
Įdarui skirti ingredientai:
- Sudedamosios dalys: baltymai – 3 vnt;
- Cukrus – 120 g;
- Vanilinio cukraus – 1 šaukštelis.
Sausainių „Rosochki” paruošimas:
Sumaišykite šaltą sviestą su miltais, pabandykite sumalti į trupinius. Į kreminius trupinius supilkite vanilinį cukrų ir raugą su druska, išmaišykite
. Į tešloje esantį įdubimą sudėkite trynius, supilkite grietinę ir viską suberkite į bloką. Iškočiojame storą ritinį, kurį išilgai padalijame į dvi dalis
. Dvi dešreles padalijame į mažus rutuliukus, dedame į šaldytuvą celofane.
Kremui baltymus su vanile ir klasikiniu cukrumi plakame mikseriu 7-8 min.
Šaltą tešlą iškočiojame į plonus apskritimus, kuriuos padalijame į 5 žiedlapius
.
Į kiekvieno apskritimo vidurį dėkite po porą šaukštų įdaro ir uždenkite žiedlapiais.
Svarbu žiedlapius šiek tiek apvynioti, kad susidarytų rožės vaizdas.
Dėkite sausainius ant kepimo skardos, išdėliokite juos vienas nuo kito.
Kepkite sausainius 160 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Iškepusius karštus sausainius reikia papuošti cukraus pudra. Tai labai gražus naminis desertas.