Princo salotos Naujųjų metų išvakarėse. Kaip skanu ir gražu

Salotos „Princas” – populiarus patiekalas, kuriame sėkmingai dera įvairūs skoniai ir tekstūros. Jos istorija siekia sovietinius laikus, kai gastronomija sparčiai vystėsi ir kilo naujų kulinarinių idėjų

. Tačiau, nepaisant demokratiškumo, salotos „Princas”, kaip ir daugelis kitų to laikmečio patiekalų, greitai išpopuliarėjo dėl savo originalumo ir paprastumo.

Šių salotų pagrindą sudaro tokie ingredientai kaip virta mėsa (dažnai vištiena), kiaušiniai, agurkai

.

Yra įvairių recepto variantų, kurie priklausomai nuo gaminimo laiko ir vietos gali skirtis, todėl salotos yra universalios ir įvairiapusės.

Sudedamosios dalys: – mėsa, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės, sultenės:

  • Virtos vištienos filė – 200 g;
  • Konservuoti kukurūzai – 100 g;
  • Sūris – 80 g;
  • Agurkas – 1 vnt;
  • Kiaušinio trynys – 5 vnt;
  • Kiaušinio baltymas – 5 vnt;
  • Majonezas.

Salotų „Princas” paruošimas:

Vištienos filė išvirti pasūdytame vandenyje, supjaustyti nedideliais kubeliais, sumaišyti su šaukštu majonezo ir išdėlioti kepimo žiede, sutankinti. Iš konservuotų kukurūzų išpilkite skysčio perteklių ir užpilkite jį ant filė

. Uždenkite kukurūzus majonezo tinkleliu, tada ant kukurūzų sluoksnio užtepkite sūrio. Sūrį paskleiskite ant paviršiaus ir gausiai aptepkite majonezu

. Agurką supjaustykite kubeliais ir uždėkite ant sūrio sluoksnio. Agurkų sluoksnį aptepkite majonezu

. Atskirkite virto kiaušinio trynius nuo baltymų, trynius sutarkuokite smulkia tarka. Trynius užbarstykite ant agurkų sluoksnio, aptepkite majonezu

. Baltymus sutarkuokite stambia tarka ir užbarstykite ant trynių sluoksnio, sutrinkite baltymų sluoksnį. Salotas uždenkite maistine plėvele ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą.

Салат “Принц” на Новогодний стол. До чего же он вкусный и красивый

Iškepusias salotas galite papuošti majonezu, granatų branduoliais ir kukurūzais.

Салат “Принц” на Новогодний стол. До чего же он вкусный и красивый

Gausite sočias ir skanias salotas „Princas”.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *