Naujos šventinės salotos su vištiena. Visi, kurie jų paragavo, prašė recepto

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena yra maistingas ir skanus patiekalas, kuris gali tapti bet kokio stalo puošmena. Minkštos vištienos, saldžiųjų džiovintų slyvų ir kitų ingredientų derinys sukuria harmoningą skonį. Šios salotos tinka tiek kasdieniam valgiaraščiui, tiek šventiniam pobūviui.

Įvairiose pasaulio virtuvėse yra savų salotų, kuriose naudojama vištiena ir džiovinti vaisiai, variantų.

Salotos su džiovintomis slyvomis ir vištiena užima ypatingą vietą slavų kulinarijos tradicijoje dėl savo turtingo skonio ir paprasto paruošimo.

Ingredientai: Slyvos, slyvos, džiovintos slyvos, slyvos, džiovintos slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos, slyvos:

  • Vištienos šlaunelės – 500 g;
  • Kiaušiniai – 6 vnt;
  • džiovintos slyvos be kaulų – 100 g;
  • graikiniai riešutai – 80 g;
  • česnakas – 2 skiltelės;
  • Dižono garstyčios;
  • Majonezas;
  • Druska;
  • Juodieji pipirai.

Salotų su džiovintomis slyvomis ir vištiena paruošimas:

Vištienos šlauneles išvirkite ir nuplaukite šaltame vandenyje. Tada vištieną vėl išvirkite švariame vandenyje. Prieš tai galite lengvai apkepti morkų gabalėlius ir dideles svogūnų dalis

. Kai tik daržovės paruduos, sudėkite jas į sultinį kartu su žolelėmis ir juodųjų pipirų žirneliais. Vištienos šlauneles virkite 40-45 min. Išvirtas

šlauneles palikite atvėsti sultinyje. Pagrindiniam salotų receptui po vieną muškite kiaušinius su druska.

Keptuvėje sumaišykite sviestą ir augalinį aliejų, iškepkite plonus kiaušinių blynelius, turėtų gautis 6 vienetai. Sausoje keptuvėje lengvai nusausinkite graikinius riešutus ir juos lengvai susmulkinkite

. Iš atvėsusių kumpio šlaunelių pašalinkite odą ir kaulus ir supjaustykite nedideliais kubeliais

.

Slyvas supjaustykite plonomis juostelėmis

. Kiaušinių blynus susukite į ritinėlius ir supjaustykite plonais griežinėliais. Padažui išspauskite česnako skiltelę, sumaišykite su majonezu ir Dižono garstyčiomis

. Visus ingredientus sudėkite į salotinę ir užpilkite padažu, pagardinkite druska ir pipirais.

Новый праздничный салат с курицей. Все, кто пробовал просили рецепт

Patiekdami salotas galite uždengti kulinariniu žiedu ir šiek tiek paslėgti. Patiekalą papuoškite vyšniniais pomidoriukais ir žolelėmis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *