Šauermoškos salotos – vienas iš populiariausių patiekalų, išsiskiriantis ryškiomis spalvomis, sodriu skoniu ir paprastu paruošimu.
Tai idealios salotos tiek šventėms ir šeimos susibūrimams, tiek kasdienai.
Salotų pagrindą sudaro daržovės ir vaisiai, tarp kurių gali būti tokie ingredientai kaip pomidorai, ananasai, kukurūzai.
Šie komponentai suteikia salotoms gaivią ir traškią tekstūrą, pripildo jas vitaminų ir naudingų medžiagų.
Dažnai į salotas dedama sūrio, kuris padaro patiekalą sotesnį ir padidina jo maistinę vertę. Į salotų sudėtį įeina mėsa, kuri dar labiau sustiprina skonių įvairovę ir padaro salotas sotesnes.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos filė – 2 vnt;
- riešutų prieskonių – 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- vyšniniai pomidorai – 200 g;
- plona pita;
- konservuotų ananasų – 100 g;
- korėjietiškos morkos – 200 g;
- sūris – 150 g;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- konservuotų kukurūzų – 100 g;
- majonezas;
- krapų – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis.
Salotų paruošimas:
Vištienos filė nuplaukite ir nusausinkite, sumaišykite su druska, riešutų prieskoniais ir maltais juodaisiais pipirais. Palikite filė marinuotis, o tada kepkite orkaitėje, kol bus paruošta.
Ploną pitą supjaustykite nedidelėmis juostelėmis, o tada šiaudeliais
.
Iškepusią filė ir konservuotus ananasus supjaustykite kubeliais
, vyšninius pomidorus supjaustykite griežinėliais, o korėjietiškas morkas susmulkinkite. Graikinius riešutus iš anksto susmulkinkite smulkiais trupiniais
. Į kepimo žiedą pirmiausia sudėkite vištienos mėsą, apibarstykite ją graikiniais riešutais. Vištienos sluoksnį aptepkite majonezu ir sudėkite korėjietiškas morkas.
Morkas aptepkite majonezu ir sudėkite pitos šiaudelius
.
Pitos sluoksnį aptepkite majonezu ir sudėkite ananasus.
Ananasų sluoksnį
pabarstykite
riešutų trupiniais ir aptepkite majonezu
.
Ant ananasų sluoksnio pabarstykite kukurūzus, kurie prieš tai buvo atsikratyti skysčio
. Kukurūzų sluoksnį uždenkite majonezu, ant jo užbarstykite stambiai tarkuotą sūrį. Sūrio sluoksnį
aptepkite
majonezu ir ant jo sudėkite vyšninius pomidorus
. Salotas uždenkite maistine plėvele ir 3 valandoms nusiųskite į šaldytuvą, kad įsigertų.
Po to, kai išvirs, reikėtų susmulkinti krapus ir petražoles ir pabarstyti salotas žalumynais. Pasirodo, tai skanus ir neįprastas šventinis patiekalas.