Kiekvieną sezoną pasiruošiu tokį preparatą. Tai salotos, užkandis ir pyragų įdaras: jo dedu net į sriubą.

Sriubos – tai patiekalas, kurį organizmas greitai suvirškina. Šaltuose kraštuose sriuba vaidino svarbų vaidmenį sušilti per didelius šalčius. Paprastai būdavo verdamos sočios sriubos, kuriomis buvo galima pamaitinti didelę šeimą

. Karštosiose šalyse, priešingai, sriubos buvo šaltos. Taigi žmonės galėjo atvėsti ypač karštu laikotarpiu ir vis tiek būti sotūs

. Sriuba laikoma žmogui būtinu patiekalu. Todėl jos negalima išbraukti iš mitybos raciono. Tačiau ne visada yra laiko paruošti visavertę

sriubą. Pasigaminkime sriubos pusgaminių, kurie kelis kartus palengvina maisto gaminimą.

Sriubos ruošinių ingredientai:

  • Virtus grybus – 1,5 kg;
  • Švieži kopūstai – 1,5 kg;
  • Pomidorai – kg;
  • Svogūnai – ½ kg;
  • Morkos – ½ kg;
  • Augalinis aliejus – 200 ml;
  • Vanduo – 500 ml;
  • Druska – 2 šaukštai;
  • Cukrus – valgomasis šaukštas;
  • Juodųjų pipirų žirneliai – 6 vnt;
  • lauro lapai – 3 vnt;
  • actas 9 % – 5 šaukštai.

Sriubos paruošimas:

Supjaustykite ketvirčiais žiedų svogūną, įtrinkite mažomis tarkavimo pjaustyklėmis nuluptas morkas. Keptuvėje su augaliniu aliejumi iki skaidrumo pakepinkite svogūną, sudėkite morkas ir lengvai apkepkite.

Такую заготовку делаю каждый сезон. И салат, и закуска, и начинка для пирожков: даже в суп добавляю

Plonai susmulkinkite kopūstus ir šiek tiek suspauskite juos rankomis. Pomidoruose padarykite nedidelius kryžminius pjūvius ir panardinkite juos į verdantį vandenį. Po 10 min. išimkite pomidorus iš vandens ir pašalinkite žievelę

. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Į puodą sudėkite svogūnus ir morkas, ant viršaus uždėkite kopūstus ir pomidorus. Į puodą įpilkite 500 ml vandens, įberkite druskos ir cukraus.

Такую заготовку делаю каждый сезон. И салат, и закуска, и начинка для пирожков: даже в суп добавляю

Į puodą įberkite juodųjų pipirų ir lauro lapą. Troškinkite daržoves uždengę dangčiu apie valandą. Tada į daržovių masę sudėkite grybus ir panašiai troškinkite 10 minučių.

Такую заготовку делаю каждый сезон. И салат, и закуска, и начинка для пирожков: даже в суп добавляю

Į masę supilkite actą, atsargiai išmaišykite ir troškinkite porą minučių. Tuomet sudėkite gaminį į sterilizuotus stiklainius, sandariai uždarykite dangteliais ir apverskite dugnu žemyn.

Такую заготовку делаю каждый сезон. И салат, и закуска, и начинка для пирожков: даже в суп добавляю

Palikite stiklainius visiškai atvėsti po rankšluosčiu. Pasirodo, tai puikus pagrindas druskai, sriuboms ir net pyragų įdarui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *