Daugumai žmonių sriuba yra svarbus valgis. Sriubos yra puikus pirmasis pietų patiekalas. Jos padeda dirbti skrandžiui ir žarnynui, taip pat įsisavinti maistingąsias medžiagas.
Žiemą sriubos sušildo, o vasarą – atvėsina. Nuostabu, kad sriubos turi tokią plačią naudą ir universalumą
. Be to, sriubos gali būti gaminamos iš įvairių maisto produktų. Yra paprastų daržovių sriubų, taip pat sūrio, grietinėlės, net vaisių.
Pavyzdžiui, moliūgų sriuba yra viena iš naudingiausių sriubų
.
Moliūgų sriubos ingredientai:
- Moliūgas – 400 g;
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos -1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 šaukštai;
- petražolės šaknis – 1 vnt;
- bulvės – 1 vnt;
- grietinėlė – 200 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- petražolių – ryšulėlis;
- Sviestas – 5 g;
- Duona – 5 vnt;
- Sausas maltas česnakas – 2 šaukšteliai;
- Augalinis aliejus – 2 valg;
- Provanso žolelės – 1 šaukštelis.
Moliūgų sriubos paruošimas:
Moliūgą nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais. Morkas ir petražolės šaknį sutarkuokite stambia tarka, svogūną supjaustykite mažais kubeliais.
Į keptuvės dugną įpilkite augalinio aliejaus, porą minučių pakepinkite svogūnus ir morkas. Į daržoves sudėkite petražolės šaknį ir moliūgą, supilkite vandenį, kad skystis apsemtų tik daržoves.
Sriubą užvirinkite uždengę dangčiu. Tuo metu nulupkite ir kubeliais supjaustykite bulves. Sriubą pasūdykite, sudėkite bulves ir toliau virkite, kol daržovės bus paruoštos.
Supjaustykite nedidelius duonos kubelius, maždaug 1×1 cm. Sudėkite duoną į celofaninį maišelį, pabarstykite džiovintais česnakais ir Provanso žolelėmis
. Į maišelį supilkite augalinį aliejų, uždarykite ir išmaišykite. Paskleiskite duonos kubelius ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Duonos trupinius kepkite 190 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Petražoles smulkiai sukapokite
.
Į sriubą supilkite grietinėlę, įdėkite sviesto ir prieskonių pagal skonį.
Sriubą sutrinkite trintuvu.
Sriubą patiekite su džiūvėsėliais ir krapais.
Taip pagaminta puiki kreminė sriuba, kuri pakeis klasikinę žuvienę.