Salotos „Diana”. Receptas per 15 minučių: užima ypatingą vietą ant šventinių stalų

Salotos „Diana” su grybais ir krabų lazdelėmis – tai apetitą žadinantis patiekalas, džiuginantis savo gerbėjus ryškiu skoniu, paprastu paruošimu ir universalumu.

Šios salotos užima ypatingą vietą ant šventinių stalų, o dėl savo tekstūros ir ingredientų dermės puikiai tinka pietums ar vakarienei.

Šių salotų ištakos siekia sovietmečio virtuvę, kai krabų lazdelės tapo plačiai prieinamos parduotuvėse ir išpopuliarėjo

.

Jos greitai užėmė nebrangaus ir paprasto produkto, kurį galima naudoti įvairiems užkandžiams ir salotoms, nišą.

Dėl derinio su grybais, dar vienu nebrangiu ir populiariu ingredientu, šios salotos tapo mėgstamiausios tarp namų šeimininkių.

Sudedamosios dalys:

  • Svogūnai – 1 vnt;
  • Šampinjonai – 500 g;
  • Druska – 1/2 šaukštelio;
  • Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
  • Majonezas;
  • Krabų lazdelės – 220 g;
  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Agurkai – 2 vnt;
  • petražolių – ryšulėlis.

Salotų „Diana” paruošimas:

Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pakepinkite keptuvėje augaliniame aliejuje. Pievagrybius supjaustykite plokštelėmis ir kepkite kartu su svogūnais, kol taps auksinės spalvos.

Krabų lazdeles smulkiai supjaustykite, sudėkite į salotinę, ant majonezo tinklelio. Krabų lazdeles taip pat uždenkite majonezo sluoksniu, ant jo sudėkite grybus

. Kietai virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant grybų sluoksnio. Kiaušinių sluoksnį aptepkite majonezu. Smulkiai supjaustykite agurkus ir jais uždenkite kiaušinių sluoksnį

. Agurkų sluoksnį patepkite majonezu ir ant jo sudėkite likusias lazdeles. Susmulkinkite petražoles ir pabarstykite jomis viršutinį agurkų ir krabų lazdelių sluoksnį.

Салат "Диана". Рецепт за 15 минут: занимает особое место на праздничных столах

Gausite paprastas, bet skanias grybų ir krabų lazdelių salotas. Tai geras užkandžių variantas šventiniam stalui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *