Salotos su grybais ir boujenina – tai apetitiškas ir sotus patiekalas, kuriame dera išskirtinis grybų skonis ir boujeninos švelnumas. Šios salotos puikiai tinka tiek kasdieniam, tiek šventiniam stalui, suteikdamos ypatingo žavesio bet kokiam renginiui
. Šioms salotoms naudojami grybai gali būti švieži, marinuoti arba kepti, todėl patiekalas įgauna įvairią tekstūrą ir skonį. Buženina, garsėjanti savo minkštumu ir skoniu, papildo salotų pagrindą, sukurdama harmoningą sąjungą su kitais komponentais.
Papasakosime, kaip paruošti salotas „Grybų glėbys”
.
Sudedamosios dalys: 1:
- Svogūnai – 150 g;
- marinuoti grybai – 165 g;
- Marinuotos opuncijos – 165 g;
- Buzhenina – 260 g;
- Bulvės – 350 g;
- Kiaušiniai – 4 vnt;
- Morkos – 150 g;
- bulgariški pipirai – 30 g;
- Majonezas;
- Druska – ⅓ šaukštelio;
Svogūnų marinato sudedamosios dalys:
- Cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
- Druska – ½ valgomojo šaukšto;
- 9 % obuolių sidro acto – 1 valgomasis šaukštas.
Salotų „Pievagrybių pievagrybiai” paruošimas:
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, sumaišykite su druska, cukrumi, obuolių actu ir užpilkite vandeniu. Marinuokite svogūnus 15 min. Marinuotus
grybus ir opiatą nukoškite
.
Išvirkite bulves, nulupkite ir sutarkuokite stambia tarka, sudėkite jas ant salotinės dugno.
Bulvių sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu, ant jo sudėkite kubeliais supjaustytą bulvieną
. Bulvieną aptepkite majonezu, ant mėsos sluoksnio sudėkite marinuotus svogūnus, prieš tai išmestus ant sietelio
. Svogūnų sluoksnį uždenkite majonezo tinkleliu, ant jo sudėkite griežinėliais supjaustytus marinuotus grybus
.
Iš anksto virtas morkas sutarkuokite stambia
tarka
ir uždėkite ant grybų sluoksnio
. Virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka ir jais uždenkite morkų sluoksnį, gausiai aptepkite majonezu. Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite grybų, žaliųjų svogūnų, krapų ir kitų žolelių kompoziciją.
Gaunasi skanios ir paprastos grybų ir bulvienos salotos. Tai puikus patiekalas šventiniam stalui.