Trapūs majonezo sausainiai yra paprastas ir neįprastas skanėstas, kuris nepaliks abejingų nei saldumynų mėgėjų, nei tų, kurie ieško greitų ir lengvų naminių desertų receptų. Majonezas, kaip pagrindinis ingredientas, sausainiams suteikia ypatingą tekstūrą ir drėgnumą, taip pat padeda išvengti papildomų riebalų poreikio, todėl kepimo procesas tampa patogesnis.
Majonezo naudojimo kepiniams kilmė gali atrodyti keista, tačiau šis derinys jau spėjo išpopuliarėti tarp tų, kurie vertina kulinarinius eksperimentus ir ieško nestandartinių sprendimų. Majonezas recepte veikia ne tik kaip sviesto ar grietinės pakaitalas, bet ir gerokai supaprastina kepimo procesą, sutrumpindamas ingredientų plakimo ir maišymo laiką.
Majonezo sausainiai pasižymi trapumu ir švelnumu, o dėl šių savybių jie puikiai tinka prie arbatos ar kavos.
Sudedamosios dalys:
- Sviestas – 180 g;
- majonezo – 4 šaukštai;
- cukraus pudros – 150 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- kildinimo medžiagos – 2 šaukšteliai;
- vanilino – 1,5 g;
- miltai – 500 g;
- druskos – ½ šaukštelio.
Majonezo sausainių gaminimas:
Minkštą sviestą plakite 5 minutes, kol išbals. Tada įmaišykite majonezą, cukraus pudrą, kiaušinius, vaniliną ir druską, išsukite iki vientisos masės
. Į masę persijokite miltus ir kepimo miltelius, mikseriu išminkykite tirštą tešlą
.
Minkštą vienalytę tešlą perkelkite į konditerinį maišelį su antgaliu
. Ant pergamentu išklotos kepimo skardos iš tešlos iškarpykite rožes, juosteles ir kitas formas.

Kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol paruduos.

Gausite minkštus, skanius sausainius. Tai geras būdas pradžiuginti artimuosius greitu kepiniu.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

