Grietinėlės ir bananų desertas – išskirtinis, tačiau nebrangus skanėstas, kuris gurmanus džiugina švelnia tekstūra ir sodriu skoniu. Šis desertas – tai puikus grietinėlės ir prinokusių bananų derinys, todėl jis ne tik skanus, bet ir labai maistingas. Bananai
, kuriuose yra natūralių cukrų, vitaminų ir mineralų, suteikia desertui natūralaus saldumo, o grietinėlė – kreminio lengvumo ir sodrumo.
Bananų naudojimo desertuose istorija siekia šimtmečius
.
Bananai yra vienas populiariausių vaisių pasaulyje, o daugelis kulinarinių tradicijų sėkmingai pritaikė juos saldumynams gaminti.
Kreminiam bananų desertui paruošti nereikia jokių ypatingų kulinarinių įgūdžių. Jis gali būti įvairus – nuo paprastų putėsių ir meringų iki sudėtingų pyragų ir apkepų.
Ingredientai: bananai, blynai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai, sūriai:
- Bananai – 3 vnt;
- pieno – 240 g;
- sviestas – 40 g;
- kiaušinių tryniai – 2 vnt;
- kukurūzų krakmolas – 30 g;
- citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- ciberžolės – 1/4 šaukštelio;
- plakta grietinėlė – 250 ml.
Kreminio bananų deserto paruošimas:
Nulupkite bananų žievelę ir supjaustykite nedideliais apskritimais. Sudėkite bananus į puodą su sviestu ir virkite, kol suminkštės.
Panardinamuoju trintuvu sutrinkite bananus
.
Į trintus bananus pamažu supilkite pieną ir išmaišykite. Sudėkite ciberžolę, kiaušinių trynius ir įmaišykite į bananų masę.
Į masę supilkite citrinos sultis,
suberkite
ciberžolę ir gerai išmaišykite. Nuolat maišydami virkite mišinį ant vidutinės ugnies, kol sutirštės
. Supilkite mišinį į plaktą grietinėlę ir toliau plakite, kol susijungs. Mišinį pakiškite po celofanu ir palikite sustingti šaldytuve.
Prieš patiekdami dar kartą suplakite mišinį, kol šiek tiek pabals, tada sudėkite į konditerinį maišelį ir perkoškite į serviravimo dubenį. Rezultatas – skanus kreminis bananų desertas.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

