Salotos „Gluttony” šventiniam stalui. Tinka bet kokiai šventei

Salotos „Gluttony” su kepenėlėmis yra rafinuotas ir sotus patiekalas, kuris dėl savo turtingo skonio ir naudingų savybių išpopuliarėjo ant daugelio žmonių stalų. Kepenys yra puikus baltymų, vitaminų ir mikroelementų šaltinis, todėl jos yra puikus ingredientas įvairioms salotoms ruošti.

Nesvarbu, ar naudojamos vištienos, jautienos, ar kiaulienos kepenys, kiekviena iš šių mėsos rūšių bendram patiekalui suteikia savitą atspalvį.

Gaminant salotas su kepenėlėmis nereikia ypatingų kulinarinių įgūdžių, o rezultatai gali sužavėti net išrankiausius gurmanus. Patiekalą galima derinti su įvairiomis daržovėmis, pavyzdžiui, svogūnais, morkomis, žolelėmis, taip pat įvairiais padažais, o tai leidžia sukurti įdomias ir originalias skonio kompozicijas.

Sudedamosios dalys:

  • Sudėtis: augalinis aliejus – 50 ml;
  • Vištienos kepenėlės – 400 g;
  • svogūnai – 230 g;
  • Morkos – 200 g;
  • agurkai – 200 g;
  • Kiaušiniai – 5 vnt;
  • Sūris – 130 g.

Padažo ingredientai:

  • Sudedamosios dalys: Majonezas – 350 g;
  • pomidorų pasta – 40 g.

Salotų „Gluttony” paruošimas:

Padažui sumaišykite pomidorų pastą su majonezu. Į padažą galima įdėti porą sutrintų česnako skiltelių, juodųjų pipirų

. Supjaustykite nedideliais kubeliais svogūną, sutarkuokite stambia tarka morką, sumaišykite keptuvėje, įpilkite augalinio aliejaus.

Apkepkite daržoves iki šviesiai auksinės spalvos.

Kepenėles išvirkite iš anksto, tada sutarkuokite stambia tarka

.

Panašiai sutarkuokite sūrį, virtus kiaušinius, mažais šiaudeliais supjaustykite marinuotus agurkus

. ½ kepenų sudėkite į kepimo žiedą, sumaišykite su padažu ir sutrinkite. Ant kepenų sluoksnio sudėkite keptas daržoves, ant daržovių sluoksnio – kiaušinius.

Kiaušinius sutrinkite ir aptepkite padažu. Ant kiaušinių sluoksnio sudėkite agurkus, aptepkite juos padažu. Agurkų sluoksnį apibarstykite sūriu ir palikite salotas šaldytuve 1-2 valandoms.

Салат “Обжорка” на праздничный стол. Подходит для любого застолья

Gausite skanių paprastų salotų su kepenėlėmis. Tai puikus užkandžių patiekalas bet kokiam renginiui.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *