Dauguma NVS šalių gyventojų yra įpratę, kad sriuba yra pirmasis dienos valgis. Tačiau nuvykus į kitas šalis paaiškėja, kad ne visur sriuba yra privalomas pirmasis patiekalas. Pavyzdžiui, Azijoje sriubos valgomos paskutinės. Pirmiausia valgomi mėsos patiekalai ir užkandžiai, o tik tada sriuba. Be to, daugelyje restoranų Japonijoje ir Korėjoje lankytojas pats pasigamina sriubą. Ši paslauga skirta svečiui įsitraukti į gaminimo procesą.
Sriubos būdingos visoms kultūroms
.
Kai kur sriubos yra neryškios, kai kur labai aštrios, kai kur karštos, kai kur šaltos. Papasakosime, kaip pasigaminti paprastą sriubą be mėsos.
Sriubos ingredientai:
- Svogūnas – 1 vnt;
- Morkos – 1 vnt;
- bulgariškos saldžiosios paprikos – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Vanduo – 1,5 litro;
- Bulvės – 3 vnt;
- Ryžiai – 3 šaukštai;
- Kreminis sūris – 100 g;
- Žaliasis svogūnas – pora plunksnelių;
- krapų – pora šakelių;
- Druska – ½ šaukštelio.
Sriubos paruošimas:
Morkas sutarkuokite smulkia tarka, svogūnus supjaustykite kubeliais. Nuluptą papriką supjaustykite plonomis juostelėmis
. Puode su augaliniu aliejumi porą minučių pakepinkite morkas, svogūnus ir papriką. Į puodą įpilkite karšto vandens ir palikite sriubą virti po dangčiu
. Bulves nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais
.
Sudėkite bulves į sriubą, užvirinkite, pasūdykite. Kruopščiai nuplaukite ryžius, suberkite į sriubą ir 7 minutes virkite po dangčiu
. Į sriubą įmaišykite kreminį sūrį, papipirinkite ir gerai išmaišykite
.
Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir krapus, suberkite į sriubą ir palikite virti dar 5 min.
Nepamirškite išspausti česnako skiltelių ir įberkite į sriubą
.

Išvirus sriubai, palikite ją 5 minutes pastovėti po dangčiu.

Tai puiki daržovių sriuba su kreminėmis natomis.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

