Skrenda tiesiai nuo stalo. Nepaprastai švelnūs varškės sausainiai

Varškės sausainiai – skanus ir lengvai pagaminamas skanėstas, pasižymintis švelnia tekstūra ir subtiliu skoniu. Pagrindinė sudedamoji dalis – varškė, kuri sausainiams suteikia neįprastą drėgnumo ir trapumo derinį.

Šio skanėsto istorija yra įsišaknijusi rusų virtuvėje ir kultūroje

.

Kaip vienas iš pagrindinių produktų Rusijoje varškė randama daugybėje receptų

. Sausainiai iš varškės išpopuliarėjo dėl jų paruošimo paprastumo, ingredientų prieinamumo ir universalumo: juos galima paruošti ir namuose, ir šventiniu variantu.

Papasakosime, kaip paruošti gardžius varškės sausainius

.

Ingredientai: 1:

  • varškės sūris – 300 g;
  • minkštas sviestas – 100 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • citrinos žievelės;
  • vanilino – žiupsnelis;
  • miltai – 250 g;
  • rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
  • cukraus – 5 šaukštai.

Varškės sausainių paruošimas:

Į dubenį su varške sudėkite sviestą, suberkite druską, citrinos žievelę, vaniliną ir viską gerai išmaišykite. Į varškės masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą

. Tešlą padalykite į 2 lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į 2 mm storio stačiakampį. Abu sluoksnius apibarstykite cukrumi ir susukite į ritinėlius

. Ritinėlius padalykite į nedideles porcijas ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

Iškepusius sausainius apibarstykite cukraus pudra. Gausite paprastus ir kartu saldžius naminius varškės sausainius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *