Varškės sausainiai – skanus ir lengvai pagaminamas skanėstas, pasižymintis švelnia tekstūra ir subtiliu skoniu. Pagrindinė sudedamoji dalis – varškė, kuri sausainiams suteikia neįprastą drėgnumo ir trapumo derinį.
Šio skanėsto istorija yra įsišaknijusi rusų virtuvėje ir kultūroje
.
Kaip vienas iš pagrindinių produktų Rusijoje varškė randama daugybėje receptų
. Sausainiai iš varškės išpopuliarėjo dėl jų paruošimo paprastumo, ingredientų prieinamumo ir universalumo: juos galima paruošti ir namuose, ir šventiniu variantu.
Papasakosime, kaip paruošti gardžius varškės sausainius
.
Ingredientai: 1:
- varškės sūris – 300 g;
- minkštas sviestas – 100 g;
- druskos – žiupsnelis;
- citrinos žievelės;
- vanilino – žiupsnelis;
- miltai – 250 g;
- rauginimo medžiagos – 1 šaukštelis;
- cukraus – 5 šaukštai.
Varškės sausainių paruošimas:
Į dubenį su varške sudėkite sviestą, suberkite druską, citrinos žievelę, vaniliną ir viską gerai išmaišykite. Į varškės masę persijokite miltus ir kepimo miltelius ir išminkykite minkštą ir nelipnią tešlą
. Tešlą padalykite į 2 lygias dalis ir kiekvieną dalį iškočiokite į 2 mm storio stačiakampį. Abu sluoksnius apibarstykite cukrumi ir susukite į ritinėlius
. Ritinėlius padalykite į nedideles porcijas ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite sausainius 180 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.
Iškepusius sausainius apibarstykite cukraus pudra. Gausite paprastus ir kartu saldžius naminius varškės sausainius.