Žemės riešutų sausainiai be formelių. Lengvas receptas

Sausainiai „Riešutai” – tai skanėstas, gavęs savo pavadinimą dėl būdingos formos, primenančios riešutą. Šis sausainis pirmą kartą išpopuliarėjo Sovietų Sąjungoje ir iki šiol yra daugelio mėgstamas desertas. Jis dažnai ruošiamas švenčių proga, taip pat naudojamas kaip saldus skanėstas prie arbatos.

Sausainiai „Riešutai” ruošiami specialiose formelėse, kurių puselės panašios į riešuto kevalą. Iškepusios puselės dažnai pripildomos įvairiais įdarais: kondensuotu pienu, riešutais, uogiene ar šokoladu.

Tačiau galite nenaudoti specialių formelių ir sukurti gražius sausainius.

Ingredientai: – Keksiukai su sausainiais:

  • Kiaušinis – 1 vnt;
  • sviesto – 100 g;
  • augalinis aliejus – 30 ml;
  • cukraus pudros – 80 g;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • rauginimo medžiagos – ½ šaukštelio;
  • miltai – 270 g;
  • druskos – žiupsnelis;
  • virinto sutirštinto pieno – 200 g.

Sausainių „Riešutai” gaminimas:

Kiaušinį sumaišykite su augaliniu aliejumi, cukraus pudra, vaniliniu cukrumi ir druska, gerai išmaišykite iki vientisos masės. Į mišinį sudėkite minkštą sviestą ir vėl išmaišykite

. Į mišinį dalimis persijokite miltus ir kepimo miltelius, išminkykite minkštą, elastingą ir nelipnią tešlą. Iš tešlos suformuokite nedidelius rutuliukus

ir palikite juos šaldytuve po celofanu 10-15 minučių. Tada kiekvieną rutuliuką padalykite į dvi dalis ir vieną kraštą suapvalinkite

. Dėkite puseles ant pergamentu išklotos kepimo skardos išgaubta puse į viršų. Kiekviename rutuliuko ovalėlyje smeigtuku padarykite po nedidelį įdubimą.

Taip pat smeigtuku tešlos paviršiuje padarykite griovelius, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve 10 minučių.

Печенье “Орешки” без формы. Рецепт проще простого

Tada kepkite sausainius 10-15 min. 180 laipsnių temperatūroje

. Tada ant pusės sausainių dėkite virinto sutirštinto pieno, uždenkite kita sausainių puse.

Печенье “Орешки” без формы. Рецепт проще простого

Gausite paprastus sausainius „Peanut” su virintu sutirštintu pienu. Sausainius iš trapios, minkštos tešlos taip pat galima derinti su šokolado pasta, glajumi ir kitais įdarais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *