Salotos – tikras kulinarijos stebuklas, galintis ir pasotinti, ir sužadinti apetitą. Rezultatas priklauso tik nuo pasirinktų ingredientų ir asmeninių pageidavimų
. Yra daugybė receptų ir paruošimo variantų, tarp jų – salotos su žuvimi, vištiena, jautiena, jūros gėrybėmis.
Šiandien nusprendėme paruošti salotas iš paprastų ingredientų, kurių visada galima rasti namuose. Šį receptą galite naudoti ir kaip skanėstą paprastą dieną, ir kaip šventinį patiekalą.
Ingredientai: 1:
- Vištienos filė – 220 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- morkos – vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- sūris – 130 g;
- majonezas.
Salotų paruošimas:
Išvirkite 4 vištų kiaušinius, atskirkite baltymus ir trynius. Kiekvieną ingredientą sutarkuokite smulkia tarka. Taip pat smulkiai sutarkuokite žalias morkas
. Giliame inde sumaišykite tarkuotas morkas, česnaką ir majonezą
. 130 kietųjų sūrių smulkiai sutarkuokite. Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite kuo mažesniais gabalėliais
. Sudėkite sluoksniuotas salotas. Pirmą sluoksnį sudaro sūris, ant jo išspauskite majonezo. Kitame sluoksnyje išdėliokite vištieną ir vėl užtepkite majonezo. Tada paskirstykite morkas, aptepkite majonezu. Kitas sluoksnis – baltymai. Pabarstykite jį ant salotų ir išlyginkite šakute. Tada majonezą ir trynį.

Salotos paruoštos.

Paprastas ir greitas skanėstas, kuriuo pradžiuginsite save ir savo šeimą.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

