Naujametinės salotos „Afroditė”. Ant šventinio stalo nebuvo skanesnio patiekalo

Salotos su kalmarais – skanus ir maistingas patiekalas, kuris gali tapti bet kurio stalo puošmena. Kalmaruose gausu baltymų, vitaminų ir mineralų, todėl jie yra vertingas sveikos mitybos produktas.

Yra daug salotų su kalmarais receptų. Jie gali būti tiek paprasti ir lengvi, tiek sudėtingesni ir sotesni.

Į tokių salotų sudėtį paprastai įeina virti arba konservuoti kalmarai, daržovės (agurkai, pomidorai, saldžiosios paprikos), žalumynai (krapai, petražolės), taip pat padažas, kurio pagrindą sudaro augalinis aliejus, citrinų sultys arba majonezas.

Salotos su kalmarais gali būti patiekiamos kaip atskiras patiekalas arba kaip priedas prie pagrindinio patiekalo

.

Sudedamosios dalys: – Žuvys ir daržovės, kurių sudėtyje esantys kalmarai yra:

  • Sudedamosios dalys: kalmarai – 350 g;
  • svogūnas – 1 vnt;
  • kiaušinis – 4 vnt;
  • virtos vištienos krūtinėlės – 200 g;
  • virti ryžiai – 50 g;
  • sūris – 100 g;
  • graikiniai riešutai – 20 g.

Salotų su kalmarais paruošimas:

Kalmarus 3 min. virkite verdančiame vandenyje. Kalmarus ir svogūną smulkiai supjaustykite. Į kepimo žiedą sudėkite kalmarų sluoksnį, aptepkite majonezu

. Ant kalmarų sudėkite svogūnus, aptepkite majonezu. Išvirkite kiaušinį ir padalykite jį į trynius ir baltymus. Trynius supjaustome į salotas, aptepame majonezu

. Ant kiaušinio sluoksnio dedame virtus ryžius. Ryžius aptepame majonezu ir dedame supjaustytą vištienos krūtinėlę

. Vištienos krūtinėlę aptepame majonezu, sutarkuojame sūrį ir

dedame

ant mėsos sluoksnio. Ant viršaus dedame kiaušinio baltymus ir pabarstome graikiniais riešutais.

Новогодний салат "Афродита". На праздничном столе вкуснее блюда не было

Gauname gardžias ir neįprastas salotas su kalmarais. Šis patiekalas ant stalo atrodys šventiškai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *