Salotos „Moterų silpnybė” su vištiena ir džiovintomis slyvomis – rafinuotas ir sotus patiekalas, kuriame puikiai dera sodrus švelnios vištienos ir saldžių džiovintų slyvų skonis. Šios salotos tapo tikra šventinio stalo klasika ir puikiai tinka įvairioms šventėms – nuo gimtadienio iki Naujųjų metų puotos
. Vištienos mėsa, pasižyminti minkšta tekstūra ir dideliu baltymų kiekiu, suteikia salotoms sodrumo ir maistingumo
.
Ji lengvai virškinama ir puikiai dera su įvairiais ingredientais, todėl yra universalus pagrindas daugeliui kulinarinių eksperimentų.
Pridėtos džiovintos slyvos ne tik suteikia saldumo ir sodraus skonio, bet ir praturtina patiekalą vertingomis maistinėmis medžiagomis
.
Be to, ryški spalva ir tekstūra suteikia salotoms patrauklumo ir paverčia jas tikra stalo puošmena.
Sudedamosios dalys:
- Virtos vištienos mėsos – 300 g;
- rūkytos džiovintos slyvos – 100 g;
- Šampinjonai – 250 g;
- Agurkai – 1 vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- Korėjietiškos morkos – 200 g;
- Majonezas.
Salotų „Moterų silpnybė” paruošimas:
Pievagrybius supjaustykite nedidelėmis plokštelėmis ir kepkite sausoje keptuvėje, kol išgaruos skystis. Virtą vištieną supjaustykite skaidulomis ir išklokite pirmąjį salotų sluoksnį, aptepkite majonezu
. Slyvas smulkiai supjaustykite ir kartu su grybais išklokite antrąjį sluoksnį ant vištienos. Supjaustome nedideliais kubeliais agurką, susmulkiname petražoles ir išdėliojame ant grybų sluoksnio, ištepame majonezu. Aptepame
agurkų sluoksnį, ant jo uždedame korėjietiškų morkų.
Gaunasi paprastos, bet skanios salotos. Jas galima pasirinktinai papuošti, pavyzdžiui, mažais keptais grybukais.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

