„Žiemos” salotos – ryškus ir gaivus patiekalas, kuriame dera švelni vištiena ir saldūs ananasai. Dėl originalaus skonio ir spalvingos išvaizdos šios salotos tapo populiariu pasirinkimu švenčių progomis – nuo šeimos švenčių iki įmonių vakarėlių
. Kartu su ananasais vištiena įgauna ne tik saldžiarūgštį atspalvį, bet ir egzotišką, atogrąžų šalis primenantį atspalvį.
Paprasta paruošti ir kartu įspūdingai atrodo ant stalo, todėl virėjai gali eksperimentuoti su ingredientais ir prieskoniais, kurdami individualius variantus pagal savo skonį
.
Sudedamosios dalys:
- Vištienos šlaunelės – 2 vnt;
- Adygėjos sūris – 150 g;
- ananasai – 100 g;
- kiaušiniai – 4 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas.
Paruošimas:
Virtas vištienos šlauneles supjaustykite nedideliais kubeliais ir sumaišykite su česnakų ir majonezo padažu. Pirmiausia sudėkite vištienos sluoksnį, smulkiai supjaustykite ananasus
. Ananasus sudėkite ant vištienos sluoksnio, aptepkite majonezu. Ant ananasų sluoksnio užtepame sūrį, aptepame majonezu.
Atskiriame trynius nuo baltymų, salotoms imame tik baltymus
.
Baltymus sutarkuojame stambia tarka ir jais apibarstome salotas. Salotų viršų aptepame majonezo tinkleliu.

Gausite skanių neįprastų salotų. Tai puikus užkandžių patiekalas šventėms.

Sveiki, aš esu Marija Kaktunova – receptų kūrėja, mėgstanti atrasti naujus skonius ir dalintis jais su kitais. Man maisto gaminimas yra ne tik kasdienybė, bet ir kūryba, leidžianti jungti tradicijas su naujais atradimais.
Savo receptus publikuoju tinklalapyje skonioguru.lt, kur dalinuosi idėjomis tiems, kurie ieško įkvėpimo virtuvėje – nuo paprastų kasdienių patiekalų iki ypatingoms progoms skirtų gardumynų. Man svarbu, kad mano receptai būtų aiškūs, praktiški ir kiekvienam pasiekiami, bet kartu suteiktų galimybę atrasti kažką naujo.

